LAŠIŠOS IR AGURKŲ SALOTOS SU KEPTAIS PERSIKAIS

2024-06-25

Esu iš tų, kurie mėgsta gaminti viš kažką naujo ir atrasti naujus sezoninius derinius. Matyt dėl to ir išsivystė toks mano darbas – receptų kūrimas :). Viena naujovių mano virtuvėje – šios vis dar neatsivalgomos salotos. Nuostabiai gaivios, smagiai traškios, neapsunkinančios, bet ir sočios. Jei patiektos su mėgstama duona ir nemaža porcija – tikrai gali būti pagrindinis patiekalas. Švelniai garuose ant citrusų kepta (ir neperkepta!) lašiša taip maloniai dera su keptuvėje paskrudintais saldžiais persikų gabalėliais, traškiais šviežiais agurkėliais ir krapų padažu.

Tai labai sezoniškas vasaros patiekalas, kurį gaminti tinka būtent dabar, kai yra prisirpusių sultingų persikų, šviežių traškių agurkėlių ir ryškiai žalių krapų. Lašišą paprastumo dėlei pasirinkau jau prieskoniuotą iš LIDL Grill & Fun asortimento ir nenusivyliau – reikėjo tik išimti iš pakuotės ir dėti tiesiai į keptuvę, o skonis puikus. Taigi, gaminkim, kol sezonas dar nepasikeitė 🙂

Persikus supjaustau ketvirtadaliais iš jų pašalindama kauliukus. O citrinas ir / ar laimus supjaustau apie 0,5 centimetro storio griežinėliais. Lašišos file pabarstau druska ir pipirais, jei prieš tai ji nebuvo prieskoniuota.

Įkaitinu keptuvę ir prieš pat kepimą pilu šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę pjūviu žemyn sudedu persikus ir paskrudinu tik iš vienos pusės. Tuomet juos išimu ir atidedu atskiroje lėkštėje.

Tą pačią keptuvę, kur kepiau persikus, kaitinu toliau ant vidutinės kaitros. Tuomet jos dugną išdėlioju citrinų ir / ar laimų griežinėliais. Ant griežinėlių padedu lašišos file oda žemyn taip, kad kad ji gulėtų ant citrusų, o ne tiesiogiai ant keptuvės.

Į keptuvę pilu apie 60-80 ml vandens ir uždengiu ją dangčiu. Vanduo turi švelniai virti, kad lašiša keptų garuose. Palieku uždengtą dangtį apie 8-12 min., arba kol lašiša iškepa iki norimo lygio. Apversti nereikia. Visgi rekomenduoju neperkepti žuvies ir neatidarinėti dangčio per dažnai, nes taip iškart pasišalina susikaupę garai.

Lašišai iškepus ją iškart išimu į atskirą gilesnę lėkštę, pašalinu odą, o tada suplėšau kąsnio dydžio gabalėliais naudodama dvi šakutes.

Supjaustau likusias daržoves ir dedu jas į didelį salotų dubenį. Agurkus pjaunu išilgai perpus ir pjaustau pailgais pusmėnuliais. Papriką – vidutinio storio šiaudeliais. Raudonąjį svogūną – plonais pusžiedžiais. Jei naudoju čili pipirą – plonais griežineliais (pašalindama tiek sėklų, kiek norisi aštrumo ).

Ataušusius skrudintus persikų ketvirčius pjaustau į 3-4 dalis. Į dubenį su daržovėmis sudedu pjaustytus persikus ir lašišą.

Į atskirą dubenėlį sudedu visus padažo ingredientus ir gerai išmaišau. Tuomet ragauju ir koreguoju padažo skonį, jei kažko trūksta (gal druskos, pipirų, citrinos?).

Padažą užpilu ant salotų, išmaišau ir patiekiu. Salotos išsilaiko šaldytuve 1-2 dienas. Beje, sekančią dieną jos įgauna naują labai malonų švelniai marinuotų agurkų skonį.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

LAŠIŠOS IR AGURKŲ SALOTOS SU KEPTAIS PERSIKAIS

Ingredientai

  • 3 plokštieji persikai (arba 2-3 apvalieji)
  • 2 mažos citrinos ar laimai lašišos kepimui (arba mix'as)
  • 250 g lašišos filė
  • 4 trumpieji agurkai
  • 0,5 raudonosios paprikos
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno
  • šviežias čili pipiras (nebūtina)

padažui:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštelis medaus
  • pusės citrinos sultys
  • 1-2 saujos smulkintų šviežių krapų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Persikus supjaustau ketvirtadaliais iš jų pašalindama kauliukus. O citrinas ir / ar laimus supjaustau apie 0,5 centimetro storio griežinėliais. Lašišos file pabarstau druska ir pipirais, jei prieš tai ji nebuvo prieskoniuota.
  • Įkaitinu keptuvę ir prieš pat kepimą pilu šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę pjūviu žemyn sudedu persikus ir paskrudinu tik iš vienos pusės. Tuomet juos išimu ir atidedu atskiroje lėkštėje.
  • Tą pačią keptuvę, kur kepiau persikus, kaitinu toliau ant vidutinės kaitros. Tuomet jos dugną išdėlioju citrinų ir / ar laimų griežinėliais. Ant griežinėlių padedu lašišos file oda žemyn taip, kad kad ji gulėtų ant citrusų, o ne tiesiogiai ant keptuvės.
  • Į keptuvę pilu apie 60-80 ml vandens ir uždengiu ją dangčiu. Vanduo turi švelniai virti, kad lašiša keptų garuose. Palieku uždengtą dangtį apie 8-12 min., arba kol lašiša iškepa iki norimo lygio. Apversti nereikia. Visgi rekomenduoju neperkepti žuvies ir neatidarinėti dangčio per dažnai, nes taip iškart pasišalina susikaupę garai.
  • Lašišai iškepus ją iškart išimu į atskirą gilesnę lėkštę, pašalinu odą, o tada suplėšau kąsnio dydžio gabalėliais naudodama dvi šakutes.
  • Supjaustau likusias daržoves ir dedu jas į didelį salotų dubenį. Agurkus pjaunu išilgai perpus ir pjaustau pailgais pusmėnuliais. Papriką – vidutinio storio šiaudeliais. Raudonąjį svogūną – plonais pusžiedžiais. Jei naudoju čili pipirą – plonais griežineliais (pašalindama tiek sėklų, kiek norisi aštrumo ).
  • Ataušusius skrudintus persikų ketvirčius pjaustau į 3-4 dalis. Į dubenį su daržovėmis sudedu pjaustytus persikus ir lašišą.

padažas:

  • Į atskirą dubenėlį sudedu visus padažo ingredientus ir gerai išmaišau. Tuomet ragauju ir koreguoju padažo skonį, jei kažko trūksta (gal druskos, pipirų, citrinos?).
  • Padažą užpilu ant salotų, išmaišau ir patiekiu. Salotos išsilaiko šaldytuve 1-2 dienas. Beje, sekančią dieną jos įgauna naują labai malonų švelniai marinuotų agurkų skonį.

Atsakymai į “LAŠIŠOS IR AGURKŲ SALOTOS SU KEPTAIS PERSIKAIS”: 2

  1. Audronė parašė:

    5 stars
    Neatsivalgomos salotos. Puiki kūryba. Skonių jūra. Ačiū, kad dalunatės❤️

  2. Kristina parašė:

    Nuostabi kūryba – pasakiškas skonių derinys! Valgau vėlyvą rugpjūtį ir jaučiu, kaip salotos neleidžia vasarai pabėgti! ☀️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos