MAKARONAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

2023-10-12

Patiekaliukas iš komforto maisto skyrelio. Tam yra kelios priežastys: padažas yra kremiškumo medalininkas, todėl vadinu kremine antklode sielai. Dar – juos pagaminu RIMTAI per 15 minučių. Juk kai norisi komfortiško maisto, nesinori stovėt prie puodų dvi valandas, tiesa? Riešutų sviestas makaronų padaže ne jokia čia naujiena. Viensa lengviausių (ir maistingiausių!) būdų greitai gauti maistingą padažą. Receptas greitas, tai ir įžanga tebūnie tokia pat. Tiesiog kviečiu išbandyti ir įsitikinti šita komfortine magija :).

Kaip diktuoja itin greitų patiekalų taisyklės, čia ingredientų nėra daug. Dažnas atvejis, kai visko yra spintelėse, nes dauguma produktų yra ilgo galiojimo. Aš visuomet aliejų lentynėlėje turiu skrudintų sezamų aliejaus, kurį giriu ne pirmąkart. Tai ypatingai skoningas ingredientas. Jeigu mėgstate azijos virtuvę ir nesat jo bandę, permąstykit šitą sprendimą :)). Makaronus čia mėgstu rinktis tagliatelle, bet puikiausiai tiks spagečiai, udon, kiaušininiai makaronai ar pan. Gaminkim!

Makaronų virimui į didelį puodą pripilu 2/3 vandens, dedu į vandenį šaukštą druskos ir statau ant viryklės, kad užvirtų.

Vandeniui užvirus, į jį sudedu makaronus ir verdu iki al dente. Makaronams beveik išvirus, samčiu į atskirą indą įsipilu apie puslitrį makaronų virimo vandens. Ant padažo ingredientų pilu 200-300 ml karšto makaronų virimo vandens ir gerai išmaišau naudodama plakimo šluotelę iki vientisos konsistencijos.

Nukoštus makaronus iškart supilu į paruoštą padažą ir maišau, kol visi makaronai pasidengia padažu. Jei maišant padažas darosi per tirštas, papildau makaronų virimo vandens iki norimos konsistencijos.

Patiekiu iškart dar karštus, apibarsčiusi sezamais, žemės riešutais, svogūnų laiškais ir/ar kalendromis.

MAKARONAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

Ingredientai

  • 150 g riešutų sviesto
  • 2-4 sutraiškytos ar sutarkuotos česnako skiltelės
  • 60 g sojų padažo
  • 4 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 laimo sultys
  • juodųjų / baltųjų pipirų arba čili pagal skonį
  • 250-350 ml makaronų virimo vandens

patiekimui:

  • smulkinti svogūnų laiškai
  • kepinti sezamai
  • kepinti ir sūdyti žemės riešutai
  • šviežios kalendros
  • 500 g tagliatelle makaronų (žinoma, tinka ir kitokia forma)

Gaminimo eiga

  • Makaronų virimui į didelį puodą pripilu 2/3 vandens, dedu į vandenį šaukštą druskos ir statau ant viryklės, kad užvirtų.
  • Kol vanduo kaista, pradedu ruošti padažą. Į didelį dubenį (kur vėliau turės tilpti ir virti makaronai), sudedu padažo ingredientus: riešutų sviestą, česnakus, soją, skrudintų sezamų aliejų, spaudžiu laimo sultis ir įmalu pipirų arba dedu čili.
  • Vandeniui užvirus, į jį sudedu makaronus ir verdu iki al dente. Makaronams beveik išvirus, samčiu į atskirą indą įsipilu apie puslitrį makaronų virimo vandens.
  • Ant padažo ingredientų pilu 200-300 ml karšto makaronų virimo vandens ir gerai išmaišau naudodama plakimo šluotelę iki vientisos konsistencijos.
  • Nukoštus makaronus iškart supilu į paruoštą padažą ir maišau, kol visi makaronai pasidengia padažu. Jei maišant padažas darosi per tirštas, papildau makaronų virimo vandens iki norimos konsistencijos.
  • Patiekiu iškart dar karštus, apibarsčiusi sezamais, žemės riešutais, svogūnų laiškais ir/ar kalendromis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos