POMIDORŲ IR RŪKYTO VARŠKĖS SŪRIO SALOTOS

2023-08-15

Šlovingieji pomidorai! Sunku sugalvoti, kokia kita sezoninė daržovė taip stipriai skoniu skiriasi sezono metu ir žiemą. Man pomidorai iš mamos šiltnamio verti auksinių medalių, vertinant skonio prasme. Tad kol pomidorų sezonas pačiame žydėjime, kviečiu išbandyti pikantiškas pomidorų salotas su rūkytu varškės sūriu. Padažą užmaišau iškart dideliame salotų dubenyje taip taupydama savo laiką ir mažindama virtuvės netvarką. Padažiukas pikantiškas, su balzaminiu actu ir marinuotais raudonaisiais svogūnais. Beje, svogūnus irgi marinuoju tiesiai padaže, jokių papildomų marinavimo veiksmų ar indų neprireiks. Siūlau neišsigąsti, kad dubeniui salotų naudoju visą svogūno galvą, nes marinavimas padaže sėkmingai užgesins svogūnų aitrumą, pridėdamas jiems traškumo ir malonaus saldumo. Tik ir laukiu, kada galėsiu į lėkštėje likusį padažą mirkyti šviežią ciabattą arba kaimišką prancūzišką batoną. Vienas maloniausių vasaros skonių! 🙂

O sotusis salotų cinkelis – rūkytas DVARO varškės sūris su česnakais. Jį laužau pirštais į gabalėlius, mat taip jis puikiai sugeria padažą ir savo dumišku skoniu su česnakinėmis natomis apgaubia visus kitus salotų ingredientus. Šis sūris nuostabus ir salotoms prideda ne tik esminį skonio cinkelį, bet ir baltymų, tad jos šiltesnę dieną man atstoja pagrindinį patiekalą arba yra garnyras prie sočių pietų. Jos puikiai dera su ant griliaus ar keptuvėje kepta paukštiena ar žuvimi.

Dideliame dubenyje sumaišau visus padažo ingredientus su itin plonais pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu.

Padažą ir svogūnus palieku pastovėti, kad pasimarinuotų, kol ruošiu kitus salotų ingredientus.

Saulėgrąžas vis maišydama pakepinu karštoje sausoje keptuvėje, kol tampa rusvos auksinės spalvos.

Pomidorus supjaustau vidutinio stambumo, maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, o papriką – plonais šiaudeliais. Varškės sūrį peiliu padalinu į kelias dalis, o tuomet pirštais sulaužau į gabalėlius (laužyti gabalėliai daug geriau sugers padažą, nei pjaustyti). Susmulkinu pasirinktus žalumynus.

Ant padažo su marinuotais svogūnais suverčiu pjaustytus ingredientus: pomidorus, papriką, varškės sūrį, saulėgrąžas ir žalumynus. Viską išmaišau ir patiekiu iškart su šviežia arba skrudinta mėgstama duona. Čia ypač tinka kaimiškas prancūziškas batonas arba šviažia ciabatta. Salotos gardžiausios, kai valgomos katik užmaišytos.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO prekės ženklu, reklama.

Spausdinti receptą
5 from 6 votes

POMIDORŲ IR RŪKYTO VARŠKĖS SŪRIO SALOTOS

Pikantiškos, lengva rūgštele ir švelniu česnako bei dūmo poskoniu pasižyminčios salotos, kurias skaniausia gaminti pomidorų sezono metu. Padažą užmaišau iškart dideliame salotų dubenyje taip taupydama laiką ir mažindama virtuvės netvarką. Padažiukas pikantiškas, su balzaminiu actu ir marinuotais raudonaisiais svogūnais. Beje, svogūnus irgi marinuoju tiesiai padaže, jokių papildomų marinavimo veiksmų ar indų neprireiks. Pirštais laužyti rūkyto varškės sūrio gabalėliai į save sugeria padažą ir ingredientus sujungia į vieną gardžią visumą.

Ingredientai

padažui:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • 2 šaukšteliai medaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 vidutinis raudonasis svogūnas

salotoms:

  • 100 g saulėgrąžų
  • 600 g pomidorų
  • 1 geltonoji ar raudonoji paprika
  • 250-300 g rūkyto varškės sūrio su česnakais (rinkausi DVARO)
  • didelė sauja mėgstamų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų, bazilikų…)

Gaminimo eiga

  • Dideliame dubenyje sumaišau visus padažo ingredientus su itin plonais pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir leidžiu pastovėti, kad svogūnai pasimarinuotų. Tuo tarpu ruošiu kitus salotų ingredientus.
  • Saulėgrąžas vis maišydama pakepinu karštoje sausoje keptuvėje, kol tampa rusvos auksinės spalvos.
  • Pomidorus supjaustau vidutinio stambumo, maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, o papriką – plonais šiaudeliais. Varškės sūrį peiliu padalinu į kelias dalis, o tuomet pirštais sulaužau į gabalėlius (laužyti gabalėliai daug geriau sugers padažą, nei pjaustyti). Susmulkinu pasirinktus žalumynus.
  • Ant padažo su marinuotais svogūnais suverčiu pjaustytus ingredientus: pomidorus, papriką, varškės sūrį, saulėgrąžas ir žalumynus. Viską išmaišau ir patiekiu iškart su šviežia arba skrudinta mėgstama duona. Čia ypač tinka kaimiškas prancūziškas batonas arba šviažia ciabatta. Salotos gardžiausios, kai valgomos katik užmaišytos.

Atsakymų į “POMIDORŲ IR RŪKYTO VARŠKĖS SŪRIO SALOTOS”: 16

  1. Ginta parašė:

    5 stars
    Labai labai, na labai skanu!

  2. Erika parašė:

    Tobulos vasaros salotos 🥗 viskas dera, nei pridėsi nei atomai👌

  3. Edita parašė:

    5 stars
    Tobulos 🥗🤗

  4. Aurelija parašė:

    5 stars
    O, Amelija, ačiū, kad kuri <3

  5. Krietina parašė:

    5 stars
    Puikus recepčiukas! Labai skanu su tuo sūriu🤌😍

  6. Justina parašė:

    5 stars
    Šitos salotos kolkas yra geriausia ką esu gaminusi iš pomidorų. Net vyras (kuriam dažniausiai nepatinka jei sudėty yra pomidorų) valgo su malonumu.

  7. Dovile parašė:

    Dėkoju. Gaminu labai dažnai!

  8. milda parašė:

    5 stars
    nuostabios! kelintą kartą jau gaminam 😍 ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos