Toks šilkinis ir švelnus, kad neįmanoma neužsimerkti iš malonumo jį ragaujant, o dar sunkiau patikėti, kad gamybai įdedu tik 10 min. rankų darbo. Nors pagaminti TAIP paprasta ir greita, tortas prabangaus skonio – mano nuomone, puikiai tiktų ir šventiniam stalui. Beje, puikiai laikosi šaldytuve net ir visą savaitę.
Toks šilkinis ir švelnus, kad neįmanoma neužsimerkti iš malonumo jį ragaujant, o dar sunkiau patikėti, kad jo gamybai įdedu tik 10 min. rankų darbo. Be to, tortas puikiausiai išlieka šaldytuve visą savaitę. Tiesa, siūlau jį kepti iš vakaro, nes čia privalomas bent 8 valandų torto laikymas šaldytuve.
Ingredientai
600gkreminio sūrio
250gmaskarponės
200ggrietinėlės (35% riebumo)
5dideli kiaušiniai
200-250gcukraus(mano saldumo skoniui pakako ir 200 g)
Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 220 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau vienu lygmeniu žemiau nei centrinis.
Į kokteilių trintuvo indą sudedu visus ingredientus išskyrus šokoladą.Jei neturiu trintuvo, viską (išskyrus šokoladą) sudedu į didelį dubenį.
Juodąjį šokoladą sulaužau ir ištirpinu ant garų vonelės arba tiesiogiai ant viryklės mažame puode, ant itin mažos kaitros vis maišydama (kad nesudegtų!).
Pasiruošusi šokoladą, pirmiausia įjungiu trintuvą ant mažiausio greičio, kad susimaišytų visi jau esantys inde ingredientai. Jei reikia, sustoju ir nuo kraštų nugremžiu prilipusius ingredientus. Tuomet atidarau mažąjį dangtelį trintuvo viršuje ir trynimo metu po truputį supilu tirpintą šokoladą. Jei masę maišau dubenyje, plakimo šluotele išmaišau (neplaku!) ingredientus iki vientisos masės, o tuomet maišydama po truputį supilu šokoladą. Stengiuosi maišyti ratu, o ne plakti, kad į masę nepatektų daug oro.
Į atsegamą torto kepimo formą, kurios diametras maždaug 22 cm, įtiesiu kepimo popieriaus lapą, nesistengdama per tvarkingai išlyginti kraštelių, kad susidarytų degintam sūrio tortui būdinga išvaizda.
Torto masę supilu į formą ir perkeliu į jau įkaitusią orkaitę. Kepu apie 45-55 min., arba kol tortas stipriai iškyla ir jo viršus tamsiai apskrunda, bet pajudinus jis vis dar kliuksi bei dreba ir neatrodo sustingęs.
Pasibaigus kepimui, tortą palieku kepimo formoje ir leidžiu pilnai ataušti kambario temperatūroje. Aušdamas tortas sukrenta – taip turi būti. Ataušintą tortą perkeliu į šaldytuvą bent 8 valandoms. Jei nepavyks tiek išlaukti, tortas gali būti nesustingęs ir nelaikyti savo formos pjaunant.
Sveiki. Kepimo programa su apipūtimu, ar be?
Dėkui.
Sveiki, pirmame recepto punkte paminėjau, kad be vėjelio.
Kas konkrečiai yra kreminis sūris? Ačiū
Tai ir yra tepamas kreminis sūris, pvz., Amfora, Philadelphia ar pan.
O nevalgantys kiaušinių galėtų kažkuo juos pakeisti, kad pavyktų šitas receptas ar vis tik nelabai? 🥲
Sveiki, ar orkaites funkcija is virsaus ir apacios? Dekoju!
Sveiki 🙂 taip, teisingai. Ačiū už klausimą, papildžiau receptą.