Karantinas daug kam suklostė aplinkybes daugiau gaminti. Man pasirodė, kad pirmąjį mėnesį daug kas kepė duoną, maišė raugą, gamino seniai nusižiūrėtus ar retais atvejais gaminamus patiekalus ir tai buvo tikra maisto šventė! Kaip gera gali būti gaminti maistą! Man, praėjus geram mėnesiui itin dažno maisto gaminimo, atėjo noras maistą sau ir šeimai paruošti kuo greitesniu ir paprastesniu būdu. Kad ir kaip man gera gaminti, kai to reikia kasdien po keletą kartų, gali likti per mažai laiko kitiems svarbiems dalykams. O greitas maistas nebūtinai tik pagamintas iš pusfabrikačių, arba brangus, arba nesveikas. Siūlau jums spagečius, kuriuos TIKRAI galima paruošti per 15-20 min. Jiems nereikės pirkti jau pagaminto padažo, o per tą laiką paruošite jį patys iš kelių labai paprastų SVEIKŲ ir pigių ingridientų. Tas padažas nerealus: intensyvaus pomidorų skonio, su raudonėlių kvapu, o užtarkavus sūrio – oh, tą minutę man sunku įsivaizduoti kažką skaniau! Tikiu, kad pabandę nenusivilsite!
Puslapio apačioje rasite recepto kortelę, o dabar trumpai supažindinsiu su gaminimo eiga, kad įsitikintumėte, koks lengvas ir paprastas gaminimo procesas.
Pirmiausia nusilupu svogūną ir česnakus. Tai vienintelis pasiruošimo žingsnis. O tada kepinu svogūnus karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Kai svogūnai tampa auksinės spalvos, į keptuvę dedu česnakus ir pakepinu dar porą minučių.
Dabar į keptuvę sudedu visą stiklainėlį pomidorų pastos, cukrų ir druską. Cukrus čia subalansuoja pomidorų pastos rūgštį, bet jei jo vengiate – galite tikrai nedėti.
Pomidorų pastą kepinu keptuvėje vis pamaišydama, kol ji truputį patamsės ir šiek tiek karamelizuosis. Tai užtruks apie 8-10 min. Tuo metu išverdu spagečius verdančiame vandenyje su šaukštu druskos. Negailiu druskos virdama makaronus, nes sūriame vandenyje išvirta pasta yra SKANI pasta. Taip pat makaronų reikia nepervirti ir vadovautis nurodytu laiku ant pakuotės Dažniausiai renkuosi viso grūdo makaronus ir ieškau pakuotės su kuo mažiau plastiko.
Spagečiams išvirus į stiklinę įpilu apie 250-300 ml makaronų virimo vandens. Jį panaudosiu padažui suskystinti ir išgauti norimą jo konsistensiją. Makaronų virimo vanduo tam labai tinka, nes jis jau sūdytas ir krakmolingas. Taip padažas nebus vandeningas ir galėsiu sureguliuoti jo tirštumą.
Dabar į pomidorų pastą primalu juodųjų pipirų pagal skonį, dedu džiovintus raudonėlius ir pilu makaronų virimo vandenį.
Išmaišau padažą. Jei atrodo, kad norisi dar skystesnio padažo, įpilu vandens. Makaronai sugers daug skysčio, taigi padažas neturi būti labai tirštas.
Paragauju padažą – dabar laikas sureguliuoti jo skonį. Gal trūkstą pipirų ar druskos? O dabar – į padažą verčiu spagečius ir viską išmaišau.
Makaronus valgau iškart tik sumaišiusi. Ant viršaus užtarkuoju parmezano, pamalu juodųjų pipirų. Galima net į lėkštę nekrauti ir valgyti tiesiai iš keptuvės :D.
Paprastas, bet puikus receptas. Ačiū!
Džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Ačiū
Kaip atrodytų padažo gamybos procesas iš šviežių pomidorų?
Tai būtų tiesiog kitas receptas, kuriuo taip pat mielai pasidalinsiu ateityje, kai prasidės šviežių pomidorų sezonas 🙂