TUNO, AVOKADŲ IR PUPELIŲ MIŠRAINĖ

2023-06-26

Kasdien savo mityboje turiu užduotį, kurią ne visada sėkmingai įvykdau: surinkti pakankamą baltymų kiekį. Žinau, kad man kasdien reikėtų apie 60 g baltymų. Kiekvieno savo kąsnio neseku ir kalorijų neskaičiuoju, tai suvalgomą baltymų kiekį valdau dėdama pastangas įtraukti daugiau baltymų turinčių produktų į kasdienę mitybą. Pavyzdžiui, anksčiau dažnai rinkdavausi saldesnius pusryčius, o dabar stengiuosi juos gaminti baltymingus ir su geraisiais riebalais. Esu sumuštinių mėgėja, tačiau dažnas sumuštinis nebūna palankus sveikatai. Ko visai negaliu pasakyti apie šį receptą: sumuštiniai su tuno, avokadų ir pupelių mišraine yra dieviškai gardūs, pilni baltymų ir gerųjų riebalų. Dar ir duoną pasirinkau baltyminę, tai esu užtikrinta, kad toks patiekalas nesujauks mano gliukozės kiekio kraujyje, atneš ilgalaikės energijos, sotumo ir palaikys mano kūnelį po sunkių treniruočių su nenugalima trenere Olga. Dar svarbu – čia nėra jokio kompromiso skoniui. Bet tuo turit įsitikinti patys :).

Visus šiuos ingredientus pirkau LIDL parduotuvėje. Ten visada randu geros kokybės avokadų (ir kitų daržovių ir vaisių), o šias konservuotas sviestines pupeles jau tikrai esu įsimylėjusi ir būtų įdomu sužinoti, kiek skardinių, per savo apsipirkimo LIDL istoriją, esu pripirkusi. Šįkart noriu paminėti naują atradimą: baltyminę TASTINO duoną. Yra dviejų rūšių ir aš pasirinkau su moliūgų sėklomis. Seniai žinau, tamsi duona su sėklomis yra ypatingai gardi gan stirpiai paskrudinta, mat paskrudintos sėklos suteikia papildomo traškumo. O ši, po skrudinimo, ne tik gardžiai traška ir turi minkštą vidų, bet garantuoja dvigubą kiekį baltymų, lyginant su kitomis tamsiomis duonomis su sėklomis! Net 19 g baltymų 100 g duonos. Beje, dar labai smagiai plonai supjaustyta.

Visus ingredientus, išskyrus duoną, sudedu į dubenį: nukoštą tuną ir pupeles, kubeliais pjaustytą avokadą, smulkiai pjaustytą svogūną ir krapus, jogurtą, majonezą, pesto, išspaustas citrinos sultis, druskos ir pipirų. Jei norisi, dar šlakelį aštraus padažo.

Mišrainę gerai išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta rūgšties, įspaudžiu dar citrinos sulčių, o gal trūksta druskos ir pipirų? Subalansuoju skonius ir mišrainė paruošta.

Duoną paskrudinu (jei tai tamsi duona, tuomet skrudinu pakankamai daug), supjaustau gabalėliais nedideliems sumuštiniams ir patiekiu šalia dubens su mišraine bei šviežiomis daržovėmis. Čia ypač tinka švieži trumpieji agurkėliai ir maži pomidoriukai.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.

Spausdinti receptą
5 from 9 votes

TUNO, AVOKADŲ IR PUPELIŲ MIŠRAINĖ

Sumuštiniai su tuno, avokadų ir pupelių mišraine yra dieviškai gardūs, pilni baltymų ir gerųjų riebalų. Dar ir duoną pasirinkau baltyminę, tai esu užtikrinta, kad toks patiekalas nesujauks mano gliukozės kiekio kraujyje, atneš ilgalaikės energijos, sotumo ir palaikys mano kūnelį po sunkių treniruočių. Dar svarbu – čia nėra jokio kompromiso skoniui. Bet tuo turite įsitikinti patys :).

Ingredientai

  • 1 skardinė tuno savo sultyse (195 g) (rinkausi NIXE iš LIDL)
  • 1 skardinė sviestinių pupelių (rinkausi FRESHONA iš LIDL)
  • 1 vidutinis avokadas
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • sauja smulkintų krapų
  • 1 šaukštas graikiško jogurto
  • 1 šaukštas mėgstamo majonezo
  • 1 šaukštelis pesto
  • 1/4 citrinos sulčių
  • druska, pipirai (pagal skonį)
  • šlakelis aštraus padažo (nebūtina)
  • duonos patiekimui (rinkausi TASTINO baltyminę iš LIDL)

Gaminimo eiga

  • Visus ingredientus, išskyrus duoną, sudedu į dubenį: nukoštą tuną ir pupeles, kubeliais pjaustytą avokadą, smulkiai pjaustytą svogūną ir krapus, jogurtą, majonezą, pesto, išspaustas citrinos sultis, druskos ir pipirų. Jei norisi, dar šlakelį aštraus padažo.
  • Mišrainę gerai išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta rūgšties, įspaudžiu dar citrinos sulčių, o gal trūksta druskos ir pipirų? Subalansuoju skonius ir mišrainė paruošta.
  • Duoną paskrudinu (jei tai tamsi duona, tuomet skrudinu pakankamai daug), supjaustau gabalėliais nedideliems sumuštiniams ir patiekiu šalia dubens su mišraine bei šviežiomis daržovėmis. Čia ypač tinka švieži trumpieji agurkėliai ir maži pomidoriukai.

Atsakymai į “TUNO, AVOKADŲ IR PUPELIŲ MIŠRAINĖ”: 28

  1. Gabrielė parašė:

    5 stars
    Nuostabus skonis! Ir kaip grei paruošiama, ačiū

  2. Donatas parašė:

    5 stars
    Šitas keliauja tiesiai į mėgstamiausių receptų sąrašą! Labai greitai pagaminamas patiekalas 🙂

  3. Van parašė:

    Kuo būtų galima pakeisti majonezą šitame recepte?

  4. Jūratė parašė:

    Labai patiko ir skonis ir greitas paruošimas. Tikrai dabar bus dažnas patiekalas ant mūsų stalo. Ačiū už receptą

  5. Jolita parašė:

    5 stars
    Atrodo, lyg viskas taip paprasta ir elementaru, bet tokoo derinio be Jūsų nebūčiau atradusi! Labai skanu! Ačiū labai! 🌿🌿🌿

  6. Iveta parašė:

    5 stars
    Šį vakarą vakarienei išmėginome šias salotas. Kartu su vyru likome sužavėti. Kaip taip tobulai, suderinti atrodo tarpusavyje sunkiai derinamus produktus. Kaip vyras išsireiškė “Maisto ir receptų ruošimas tikras menas”. Ačiū Amelija už tai, kad lėkštėje kuriate gardų meną.

  7. Evelina parašė:

    5 stars
    Labai patiko receptas! Tobula maistingumo ir skonio kombinacija!

  8. Gabrielė parašė:

    5 stars
    Tobulas skonis! Tobulas suderinimas🤍 ačiū, kad kuriat, kad dalinatės

  9. Justina parašė:

    Skonis TOBULAS! labai patiko, Ačiū už receptą 😘

  10. Ineta parašė:

    Labai skanu ir greita ! Aciu!

  11. Ieva parašė:

    5 stars
    Liuks! Dar ipjausciau saliero puse stiebelio, nes tunojo saldytuve ir labai skani uztepele 🙂

  12. Jolanta parašė:

    Nu skanu, tik be pesto būtų dar geriau, neužgožtų tuno pupelių ir svogūno derinio 🙂 Ačiū, kad dalinatės tokiais receptais.

  13. Gintarė parašė:

    Nu wow, antras salotas darau iš Amelijos ir labai gerai gaunasi ir vaikai puikiai valgo! Dabar jūs mano mėgstamiausia! Jeigu ieškoti receptų tai tik iś Amelijos😍

  14. Gerda parašė:

    5 stars
    Ačiū, labai patiko šis receptas. Tapo viena iš mano mėgstamiausių mišrainių valgant su duona! 🙂

  15. Deimantė parašė:

    5 stars
    Labai skanu 🙂 Neturėjau pesto, bet vis tiek labai gerai 🙂 Dar įsipjausčiau saliero, nes viename komentare rašė, kad tiko ir panašaus tipo salotos pas jus yra su salieru 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.