VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

2023-04-27

Šiltėjančios pavasario dienos simbolizuoja ir ilgesnius vakarus, o tai — griliaus sezonas, kurio ypatingai laukia visa mūsų šeima. Šie sultingi kokosiniai vištienos kepsneliai su kario prieskoniais skoniu nukelia į Tailandą, kur panašius iešmelius nusipirdavom tiesiog gatvėje ir ragaudavom eidami. Šis patiekalas nuo stalo dingsta gan greitai, nes iešmelius mėgsta ne tik vaikai, bet ir mes su Pauliumi. O skanią mėsytę vainikuoja nuostabiai tirštas ir kreminis riešutų sviesto padažas, kurį norisi dėti visur arba tiesiog valgyti šaukštais, kai pagaminu.

Šiam patiekalui pagaminti man prireikė vos kelių ingredientų, kuriuos greitai ir patogiai visada randu LIDL parduotuvėse. Ne tik dėl patogumo, bet ir dėl puikios kokybės daržovių bei specialaus Eurofins mėsos ženklinimo šiam receptui rinkausi LIDL produkciją – reklama.

Pirmiausia, supjaustau vištieną nedideliais gabalėliais, kurie tiktų mano turimiems iešmeliams (kuo didesni iešmeliai tuo stambesni gali būti gabalėliai ir atvirkščiai). Jei naudosiu medinius iešmelius, juos pamerkiu į vandenį, kad kepant griliuje ne taip degtų. 

Užmarinuoju vištieną: į indą su pjaustyta vištiena sudedu visus likusius iešmelių ingredientus ir gerai išmaišau. Vištieną palieku marinuotis kiek pavyksta ilgiau: kelias valandas arba per naktį. Bet greitesniam variantui ir po pusvalandžio jau galima kepti.

Kol vištiena marinuojasi ir kaista grilis, gaminu riešutų sviesto padažą: visus ingredientus sudedu į nedidelį puodą ir kaitinu ant vidutinės ugnies maišydam kol padažas trumpam švelniai užverda ir tampa vientisos masės. 

Vištienos gabaliukus sumaunu ant iešmelių ir kepu vidutinio karščio grilyje, kol šiek tiek apskrunda ir tinkamai iškepa. Kepimo laikas priklauso nuo grilio temperatūros ir grotelių aukščio.

Valgome iškart, dar karštą vištieną su šiltu padažu, virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL prekybos centrais, reklama.

Spausdinti receptą
4.75 from 4 votes

VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

Vištienos kepsneliai su šviežiomis daržovėmis — tai geriausias būdas atidaryti griliaus sezoną. Kartu pasiūlysiu išbandyti ir pikantišką bei tirštą riešutų sviesto padažą, kurį norėsitė dėti visur arba tiesiog valgyti šaukštais, kai tik pasigaminsite.

Ingredientai

iešmeliai:

  • 1 kg vištienos (filė arba kitos dalies be kaulo)
  • 150 g kokosų pieno arbe kremo
  • 4 skiltelės traiškytų česnakų
  • 4 šaukšteliai kario prieskonių 
  • 2 šaukšteliai druskos (be kaupo)

padažas:

  • 80 g riešutų sviesto
  • 100 g kokosų pieno arba kremo
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1 šaukštelis kario prieskonių
  • 40 ml vandens
  • jei norisi – čili prieskonių arba aštraus padažo

Gaminimo eiga

iešmeliai:

  • Supjautau vištieną nedideliais gabalėliais, kurie tiktų mano turimiems iešmeliams (kuo didesni iešmeliai tuo stambesni gali būti gabalėliai ir atvirkščiai). Jei naudosiu medinius iešmelius, juos pamerkiu į vandenį, kad kepant griliuje ne taip degtų.
  • Užmarinuoju vištieną: į indą su pjaustyta vištiena sudedu visus likusius iešmelių ingredientus ir gerai išmaišau. Vištieną palieku marinuotis kiek pavyksta ilgiau: kelias valandas arba per naktį. Bet greitesniam variantui ir po pusvalandžio jau galima kepti.

padažas:

  • Kol vištiena marinuojasi ir kaista grilis, gaminu riešutų sviesto padažą: visus ingredientus sudedu į nedidelį puodą ir kaitinu ant vidutinės ugnies maišydam kol padažas trumpam švelniai užverda ir tampa vientisos masės.

paruošimas:

  • Vištienos gabaliukus sumaunu ant iešmelių ir kepu vidutinio karščio grilyje, kol šiek tiek apskrunda ir tinkamai iškepa. Kepimo laikas priklauso nuo grilio temperatūros ir grotelių aukščio.
  • Valgome iškart, dar karštą vištieną su šiltu padažu, virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Atsakymai į “VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU”: 2

  1. Alina parašė:

    5 stars
    Mūsų šeimos vasaros hitas šie šašlykai 😀 vasara dar neprasidėjo o kepam jau 5-tą kart 🤘 Tik mes ant šašlykinės, viskas gaunasi tobulai. AČIŪ 🧡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos