DIDELI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU

2025-09-18

Dideli sausainiai man visada primena amerikietiškus filmus, kur juos valgo dar šiltus, su stikline pieno. Šiuos kepdama naudoju „Panemunės pievos“ kremą, kuris tešlai suteikia švelnumo ir drėgmės. Rezultatas – nepaprasti sausainiai: labai dideli, minkšti ir kiek primenantys muffin’ų tekstūrą. Tokie, kad sunku sustoti tik su vienu.

Minkštą kambario temperatūros viestą išplaku su cukrumi, kol masė tampa puri. Tada įmaišau lydytą kremą, kiaušinį ir vanilę.

Atskirame dubenėlyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską ir suberiu į tešlą (dar nemaišau).

Šokoladą supjaustau dideliais gabalėliais ir suberiu į tešlą, pasilikdama saujelę didesnių gabalėlių sausainių viršui papuošti.

Tešlą maišau kol nelieka sausų miltų. Iš viso tešlos kiekio suformuoju 10 vienodo dydžio kamuoliukų. Juos galima kepti iškart, laikyti šaldytuve keletą dienų arba dar ilgiau – šaldiklyje.

Kamuoliukus išdėlioju ant popieriumi ištiestos skardos, palikdama didelius tarpus, kad nesusijungtų kepdami. Ant viršaus įsmeigiu po kelis gabalėlius šokolado ir beriu žiupsnelį stambios druskos.

Kepu 180 °C temperatūroje, viduriniame orkaitės lygyje, apie 17–20 minučių.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su “Pieno Žvaigždės”, reklama

DIDELI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU

Primena amerikietiškus filmus, kur juos valgo dar šiltus, su stikline pieno. Kepdama šiuos naudoju „Panemunės pievos“ lydytą kremą, kuris tešlai suteikia švelnumo ir drėgmės. Rezultatas – nepaprasti sausainiai: labai dideli, minkšti ir kiek primenantys muffin'ų tekstūrą 

Ingredientai

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 120 g rudojo cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (ar kitos vanilės)
  • 1 kiaušinis
  • 200 g lydyto kremo (rinkausi "Panemunės pievos")

sausieji ingredientai:

  • 280 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio sodos (nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 160 g juodo ar pieninio šokolado
  • stambi druska barstymui

Gaminimo eiga

  • Minkštą kambario temperatūros viestą išplaku su cukrumi, kol masė tampa puri. Tada įmaišau lydytą kremą, kiaušinį ir vanilę.
  • Atskirame dubenėlyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską ir suberiu į tešlą (dar nemaišau).
  • Šokoladą supjaustau dideliais gabalėliais ir suberiu į tešlą, pasilikdama saujelę didesnių gabalėlių sausainių viršui papuošti.
  • Tešlą maišau kol nelieka sausų miltų. Iš viso tešlos kiekio suformuoju 10 vienodo dydžio kamuoliukų. Juos galima kepti iškart, laikyti šaldytuve keletą dienų arba dar ilgiau – šaldiklyje.
  • Kamuoliukus išdėlioju ant popieriumi ištiestos skardos, palikdama didelius tarpus, kad nesusijungtų kepdami. Ant viršaus įsmeigiu po kelis gabalėlius šokolado ir beriu žiupsnelį stambios druskos.
  • Kepu 180 °C temperatūroje, viduriniame orkaitės lygyje, apie 17–20 minučių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.