Obuoliais skaninti jogurtiniai blynai yra putlūs, drėgni ir kvapnūs, primenantys obuolių pyragą, bet ne per saldūs, su malonia obuoline rūgštele ir aromatu. Dievinu storus išsipūtusius blynus su minštu ir drėgnu vidumi, o šie dar ir primena vaikystę, nes mama kartais kepdavo panašius, kai buvau maža.
Šiam receptui siūlau rinktis rūgštesnius ir kietesnius obuolius, pavyzdžiui Granny Smith veislės. Jie kepant blynus geriau išlaikys savo tekstūrą, nei saldieji obuoliai ir kramtant maloniai jausis obuolių tarkiai. Dėl to malonaus krimstelėjimo, obuolius dar ir tarkuoju nenulupusi žievelės ir naudodama šiaudeliais tarkuojančią tarką. Aišku, ne visi tokį įrankį turi po ranka, tad puikiai tiks ir standartinė stambesnė tarka. Na, o pavadinimas diktuoja, kad reikės ir jogurto – natūralaus, be jokių priedų. Mano šaldytuve dažniausiai būna ekologiško BIOS jogurto be laktozės, kurį dažnai poruoju užkandžio dubenėlyje su granola ir vaisiais. O šįkart jis keliauja į blynų tešlą.
Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų ir vanilinį cukrų. Plakimo šluotele plaku kol stipriai suputoja.
Į plakinį dedu jogurtą ir ištirpintą (ne karštą) sviestą. Išmaišau šaukštu ar mentele.
Obuolius tarkuoju šiaudeliais, tačiau tinka ir įprasta stambesnė tarka, jei kitos nėra. Dabar į dubenį sudedu tarkuotus obuolius ir vėl išmaišau šaukštu ar mentele.
Laikas visiems likusiems sausiems ingredientams: būtų geriausia juos išmaišyti atskirame dubenyje ir tuomet sudėti į tešlą, bet galima krauti ir iškart, jei trūksta laiko ar kantrybės. Tad sudedu miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Maišau šaukštu ar mentele ir stengiuosi maišyti kuo mažiau: tik tiek kol nebelieka sausų miltų. Gumuliukai ne bėda. Kuo mažiau maišyta tešla, tuo drėgnesni bus blynai :).
Įkaitinu keptuvę ant vidutinės kaitros. Blynus kepu ant mėgstamų riebalų (sviesto!) dėdama tešlą į keptuvę vienu šaukštu, o kitu padėdama išlyginti apvalią formą ir paviršių. Abi puses kepu kol rusvai apskrunda, po keletą minučių.
Valgome iškart su jogurtu, pjaustytais šviežiais obuoliais, uogiene ar kitokiais mėgstamais pagardais.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama
Sveiki,ar tikrai reikia tiek druskos? Man blynai isejo surus 🙁
Sveiki 🙂 na taip, tikrai, gal per daug įdėjote? Dedant tiek, kiek nurodyta, t.y. pusę šaukštelio, sūrumo proporcija turi būti tinkama. Visada receptuose matuojant šaukšteliais, kaupą reikia nubraukti peiliu.
Kokie geri blynai! Kepiau du kartus šią savaitę.
Geriausi blynai kokius teko valgyti! Labai patiko. Antrą kartą kepdama kai kurių produktų neturėjau ir teko improvizuoti. naudojau avižinius miltus, bulvių krakmolą ir vietoj cinamono įdėjau žiupsnelį maltų gvazdikėlių. Kaip nerealiai gavosi! Pats tas aromatas sezonui šaltėjant ir Kalėdoms artėjant 😊 Ačiū labai.