KARŠTI SUMUŠTINIAI SU VARŠKE IR SŪRIU

2024-01-10

Mano nostalgiški vaikystės karšti sumuštiniai yra kiek netradiciniai, mat, kiek esu jais vaišinusi draugus, dauguma tokių nebuvo valgę. O mes su mama tokius kepdavome gan dažnai – su varške ir sūriu. Naudodavome paprastą batoną ar baltą duoną, bet kruasanų dienos proga (kuri nusimato sausio 30-ąją), sumečiau gardžiuosius sumuštinius perkelti į dar aukštesnį lygį duoną keisdama kruasanais. Pavyko puikiai: traški kruasano apačia ir krašteliai, kreminis karštas varškės įdaras ir išsilydęs sūris ant viršaus. Kaip didelė varškės kepinių mėgėja, šį derinį vertinu ypač teigiamai :). Kviečiu jus išbandyti ir taip paminėti vieno skaniausių kepinių dieną.

Paprastesnių receptų beveik nebūna, tad ir ingredientų sąrašas gan trumpas: žinoma – kruasanai, kuriuos perku prekybos centre. Sumuštiniams netgi stengiuosi jų nusipirkti iš vakaro, nes vos padžiūvę čia jie sužiba dar geriau (būna traškesni ir geriau išlaiko formą). Kitas esminis ingredientas – varškė. Be abejonių renkuosi kokybiškiausią man žinomą DVARO varškę. Ir trečias esminis ingredientas – sūris. Jei manęs kas paklaustų, koks lietuviškas sūris skaniausias, sakyčiau Senojo Dvaro, brandintas pusę metų. Puikiai lydosi, yra subtilaus ir malonaus skonio, todėl labai mėgstu tiek gabalėlį suvalgyti užkandžiui be priedų, tiek naudoti paprasčiausiam sumuštiniui su sviestu, tiek visokiausių patiekalų gaminimui. Jei neragavote, siūlau išbandyti ir pasididžiuoti, kokius puikius brandintus sūrius gali pagaminti lietuviai. O dabar – kepkim sumuštinius!

Nustatau orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių su vėjeliu. Dubenyje gerai sumaišau visus įdaro ingredientus.

Išilgai perpus perpjaunu kruasanus. Ant kiekvienos puselės užtepu varškės masės ir negailėdama užtarkuoju sūrio.

Sudėjusi į skardą su ištiestu kepimo popieriumi ir palikusi tarpelius, kad sumuštiniai nebūtų susiglaudę, skardą perkeliu į viena lentynėle žemesnį orkaitės lygį, nei centrinis. Kepu įkaitusioje orkaitėje apie 15 min., kol rusvai paskrunda sūris, o kruasanų apačia tampa traški.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su PIENO ŽVAIGŽDĖMIS, reklama

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU VARŠKE IR SŪRIU

Traški kruasano apačia ir krašteliai, kreminis karštas varškės įdaras ir išsilydęs sūris ant viršaus. Kaip didelė varškės kepinių mėgėja, šį derinį vertinu ypač teigiamai

Ingredientai

įdarui:

  • 200 g varškės (rinkausi DVARO, 9% rieb.)
  • 2 šaukštai graikiško jogurto (rinkausi AMFORA)
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0-2 šaukšteliai cukraus
  • žiupsnis druskos

visa kita:

  • 50 g sūrio (rinkausi SENOJO DVARO)
  • 2 kruasanai

Gaminimo eiga

  • Nustatau orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių su vėjeliu.
  • Dubenyje gerai sumaišau visus įdaro ingredientus.
  • Išilgai perpus perpjaunu kruasanus. Ant kiekvienos puselės užtepu varškės masės ir negailėdama užtarkuoju sūrio.
  • Sudėjusi į skardą su ištiestu kepimo popieriumi ir palikusi tarpelius, kad sumuštiniai nebūtų susiglaudę, skardą perkeliu į viena lentynėle žemesnį orkaitės lygį, nei centrinis. Kepu įkaitusioje orkaitėje apie 15 min., kol rusvai paskrunda sūris, o kruasanų apačia tampa traški.
  • Valgome dar karštus, bet gardūs ir atšalę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos