ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU

2021-03-16

Sodraus skonio, drėgnas šokoladinis tortas su gaiviu varškės ir kefyro kremu. Dar įterpiu sluoksnį mėgstamo džemo ir, mano galva, gaunasi nuostabus desertas. Biskvitas sunkus, drėgnas, saldus, o kremas neriebus ir gaivus. Geras derinys! Tokį nesudėtingai pagaminamą, bet išties šventišką tortą, galima rinktis šeimos švenčių proga, kai reikia pagaminti ir kitų patiekalų, ne tik desertą (hint – VELYKOS!).

Kaip ir daugumai mano kepinių, čia reikės gan įprastų ir kasdieniškų produktų. Mėgstu DVARO pieno produktus, nes niekad nesu nusivylusi kokybė ar skoniu. Net Paulius, sekmadieniais kepdamas jau tradicinius varškėčius, kartą naudojo kitokią varškę ir rezultatas nuliūdino. Taigi ir šiam tortui rinkausi DVARO sviestą, kefyrą ir varškę. [reklama]

Su gaminimo eiga, kaip visada, Jus supažindinsiu nuotraukomis ir nuosekliais paaiškinimais. O apačioje rasite recepto kortelę. Pradedam!

Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Svarbu neprisvilinti :). Ištirpinus atidedu puodelį, kad atauštų iki kambario temperatūros.

Į didelį dubenį mušu kiaušinius, beriu cukrų ir vanilinį cukrų. Plaku iki baltų tirštų putų. Skirkite tam kelias minutes, kad biskvitas būtų purus.

Pasiekus tirštas šviesias putas, nesustodama plakti pilu kefyrą ir ataušintą sviestą su šokoladu. Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti.

Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Renkuosi miežinę kavą, ji be kofeino ir suteikia intensyvaus skonio. Tačiau tinka ir įprasta tirpi kava (su arba be kofeino) arba cikorijų kava. Išmaišau tešlą iki vientisos tolygios masės.

Pasiruošiu atsegamą 22 cm torto formą: jos dugną iškloju kepimo popieriumi. Šonus gausiai patepu sviestu. Fotografuodama pamiršau kraštus dar pabarstyti kakava, bet rekomenduoju jums tai padaryti.

Tešlą sukrečiu į kepimo formą, gerai pakratau, kad išsilygintų paviršius. Galima dugną kelissyk trinktelėti į stalą, kad iš tešlos pasišalintų burbuliukai. Dedu kepti į 180 laipsnių orkaitę be vėjelio 45 min. Kadangi orkaitės yra skirtingos, rekomenduoju mediniu pagaliuku patikrinti, ar jis iš biskvito yra ištraukiamas jau sausas. Jei sausas – biskvitas iškepė. Taip pat reikėtų ir neperkepti, nes jis taps sprangus ir sausas, o tai visai nesuteiks gėrio Jūsų tortui.

Kol biskvitas kepa, paruošiu kremą. Tai bus paprasta: visus kremo ingredientus sudedu i kombaino indą su peiliu apačioje ir sumalu iki vientiso kremo be jokių gumuliukų. Jeigu kombaino neturite, galite panaudoti rankinį smulkintuvą (vadinamąjį blenderį). O jei neturite ir jo, galima varškę pertrinti per smulkų sietelį ir tada sumaišyti su kitais ingredientais. Paruoštą kremą iki torto tepimo laikau šaldytuve.

Iškepusį biskvitą aušinu apverstą ant virtuvinių grotelių. Kai jis visiškai ataušta, galima pjauti. Jei pjausite dar šiltą, jis lengvai lūš. Biskvitą atsargiai dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus į dvi vienodas dalis.

Ant pirmojo sluoksnio tepu džemą. Tepu tokiu storiu, kaip tepčiau ant skrebučio, tai yra ne per gausiai. Šįkart naudoju savo virtą tirštą gervuogių uogienę. Dar man labai patiko abrikosų džemo pertepimas, kurį išbandžiau testuodama šį receptą (tikriausiai jį rinkčiausi nr.1). Taip pat bandžiau su apelsinų džemu: jis suteikia malonaus kartumo. Puikiai tiks ir kitokių raudonų ar/ir tamsių uogų džemai ar tirštos uogienės (aviečių, mėlynių, vyšnių…) arba figų džemas. Manau, su džemo pasirinkimu čia prašauti sunku :).

Tiesiai ant džemo tepu sluoksnį kremo. Panaudoju kiek mažiau nei pusę viso paruošto kiekio. Išlyginu sluoksnį ir dedu antrą biskvito dalį.

Torto viršu aptepu jau tik kremu. Tortas labai gražiai atrodo paliktais nuogais kraštais. Žinoma, galima ir šonus aptepti plonu sluoksniu kremo, kaip padariau šįkart ir aš. Viršų puošiau šokolado drožlėmis. Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent  3 valandoms iki pjovimo. Tan jis susistovės ir sutvirtės. Beto, jis puikiai laikosi šaldytuve bent kelias dienas, svarbu uždengti, kad neprisigertų kitų produktų kvapo.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO prekiniu ženklu.

ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU

Sodraus skonio, drėgnas šokoladinis tortas su gaiviu varškės ir kefyro kremu. Dar įterpiu sluoksnį mėgstamo džemo ir, mano galva, gaunasi nuostabus desertas. Biskvitas sunkus, drėgnas, saldus, o kremas neriebus ir gaivus. Geras derinys!

Ingredientai

BISKVITUI:

  • 130 g sviesto (rinkausi DVARO)
  • 100 g juodojo šokolado (bent 70% kakavos)
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 230 ml kefyro (rinkausi DVARO 3,2% rieb.)
  • 40 g nesaldintos kakavos
  • 2 šaukštai* tirpios kavos (*nubrauktu kaupu)
  • 210 g kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai* kepimo miltelių (*nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio druskos

KREMUI:

  • 500 g pusriebės varškės (rinkausi DVARO 9% rieb.)
  • 180 ml kefyro (rinkausi DVARO 3,2% rieb.)
  • 35 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

PAPILDOMAI:

  • Mėgstamo džemo: tinka abrikosų, apelsinų, figų, raudonų arba tamsių uogų.

Gaminimo eiga

BISKVITAS:

  • Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Atidedu, kad atvėstų.
  • Dideliame dubenyje iki baltų putų plaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Toliau vis plakdama į kiaušinių masę supilu kefyrą ir tirpintą sviestą su šokoladu. Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti.
  • Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau iki vientisos tešlos.
  • Paruošiu atsegamą 22 cm skersmens torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu. Papildomai patariu kraštus pabarstyti kakava.
  • Tešlą sukrečiu į formą, vartydama ją paskirstau tolygiai ir kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 45 min arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas būna sausas. Svarbu neperkepti, kad biskvitas nebūtų sprangus ir sausas.
  • Iškeptą biskvitą apverstą atvėsinu ant grotelių.

KREMAS:

  • Į virtuvinio kombainą indą su peiliu apačioje sudedu visus kremo ingredientus. Malu iki vientiso kremo, kuriame nebesijaučia varškės gumuliukų. Paruoštą kremą iki tepimo laikau šaldytuve.

TORTO SURINKIMAS:

  • Visiškai atvėsintą biskvitą dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus.
  • Tepu sluoksnį džemo: nelabai gausiai, maždaug tokiu storiu, kiek tepčiau ant skrebučio.
  • Ant džemo tepu varškės kremą: kiek mažiau nei pusę viso turimo kiekio.
  • Dedu antrą biskvito sluoksnį. Ant jo tepu likusį varškės kremą. Torto kraštus galima palikti nuogus arba aptepti likusiu kremu.
  • Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki perpjovimo. Tortas gerai laikysis uždengtas šaldytuve ir kelias dienas.

Atsakymai į “ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU”: 8

  1. Ugnė parašė:

    Sveiki,
    Labai patinka jūsų receptai 💚 tik vis galvoju paklausti, o ką naudoti vietoj virtuvinio kombaino? Kas panašiausiai atliktų šia funkciją?

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Sveiki :). Virtivinį kombainą kremo gamybai galima pakeisti rankiniu „blenderiu“ (trintuvu). Jei neturite ir jo, yra du variantai: varškę pertrinti per smulkų sietelį ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais. ARBA – naudoti jau kreminę varškę. Tokios būna pikrti, tačiau gali būti, kad tokiu atveju reikės mažiau kefyro, kad kremas nebūtų per skystas.

  2. Akvilė parašė:

    Dėkoju, kad dalinatės! Klausimas: ar galima visiškai nedėti tirpios kavos? Ar dėl to nenukentės technologinė kepinio pusė? Ačiū.

  3. Diana parašė:

    Kaip tik svarstau Velykoms kepti! Bet mane siektiek gasdina, kad biskvita reikes per puse perpjauti, kaip manote, gal galima butu tesla padalinti i dvi dalis ir kepti du kartus, kad nereiketu pjauti?

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Žinoma, galite ir kepti atskirai. Tada reikės trumpinti kepimo laiką. O dėl pjovimo – pjaunant tokį gan storą biskvitą į dvi dalis, nėra labai sudėtinga jį išsaugoti nesulaužytą. Bet kokiu atveju, tikiuosi tortas pavyko, jei kepėte 🙂

  4. Monitu parašė:

    Tobulas torčiukas. Puikiai įvertintas vaikų darželyje ☺️
    Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos