KREKERIAI SU RIEŠUTAIS IR SĖKLOMIS

2021-01-13

Kam dar patinka užkandžių lentos su sūriais, krekeriais, užtepėlėm, alyvuogėm, vaisiais…? Man tikrai labai patinka! Išsikepti naminius krekerius yra puikus užsiėmimas su labai skaniu rezultatu. Dar jie gali būti šaunus priedas į vaikų priešpiečių dėžutes ir ilgai laikystis sandariame stikliniame inde. Galėsite išsitraukti po kelių savaičių ir skanauti.

Šiaip, mano kuklia nuomone, šie krekeriai yra visai prabangūs, atrodo labai gražiai ir yra gan sveikas pasirinkimas. Receptas augalinis (veganiškas) išskyrus sviestą, kuriuo tepu kepimo indą. Manau, galima sviesto išvengti, panaudojus kepimo popierių. Norite kepti? kepkim kartu!

Krekerius reikės kepti du kartus. Panašiai kaip biskočius. Bet neleiskite tam jūsų atbaidyti nuo gaminimo. nes pagaminti išties nesudėtinga.
Pirmiausia dubenyje sumaišau visus sausus produktus. Riešutus ir sėklas naudoju tokius, kokius tuo metu turiu. Šįkart naudojau saulėgrąžas, moliūgų sėklas, anakardžius linų sėmenis, chia, razinas ir džiovintas sapanguoles.

Ant sumaišytų sausų ingredientų pilu pieną ir vandenį. Naudoju savo gamybos avižinį kokosinį pieną, bet puikiai tiks bet koks jūsų mėgstamas ar turimas pienas. Jei neturite pieno, galite išsiversti jį pakeitę vandeniu.

Kepsiu keramikiniame inde, kurio dydis yra 15 x 22 cm. Dar tiktų pailga kekso ar duonos forma. Indą gausiai ištepu sviestu, kad kepinys nepriliptų ir lengvai išimčiau. Jei nenorite naudoti sviesto, galite indą ištiesti kepimo popieriumi.

Tešlą sudedu į kepimo indą ir kepu 180 laipsnių temperatūroje (be vėjelio) 45 minutes.

Iškeptą kepaliuką iškart išimu iš indo ir ataušinu ant grotelių. Jam ataušus, dedu jį valandai į šaldiklį arba kelioms valandoms į šaldytuvą. Atšaldytas kepaliukas dar labiau sutvirtės ir pjaustyti bus lengviau.

Dideliu ir aštriu peiliu kepaliuką supjaustau kuo plenesnėmis reikėmis.

Riekeles dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepu 200 laipsnių tempertaūroje be vėjelio apie 20 minučių. Antrasis kepimo laikas priklausys nuo jūsų riekėlių storio. Taigi raikėtų stebėti, kad nesudegtų, bet ir pakankamai apskrustų ir būtų traškūs.

Štai iš iškepta! Galima mėgautis iškart arba visiškai atvėsusius krekerius sudėti į stiklinį sandarų indą ir laikyti ten bent mėnesį laiko.

Spausdinti receptą
4.50 from 2 votes

KREKERIAI SU RIEŠUTAIS IR SĖKLOMIS

Krekeriai pilni riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių, puikiai tiksiantys užkandžių lentoms, priešpiečių dėžutėms ar tiesog prigriebti, kai norisi kažką pakramsnoti. Riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius galima keisti pagal savo skonį ir norą. Krekeriai puikiai laikysis sandariame stikliniame inde daugiau nei mėnesį.

Ingredientai

  • 150 g kvietinių miltų
  • 80 g ruginių miltų
  • 2 šaukšteliai* kepimo miltelių (nubraukti)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 30 g cukraus
  • 100 g razinų ir/ar džiovintų spanguolių
  • 150 g riešutų ir stambių sėklų mišinio (pvz.: anakardžiai, saulėgrąžos, moliūgų sėklos)
  • 80 g smulkių sėklų mišinio (pvz.: chia, aguonų, kanapių, sezamų, linų sėmenų)
  • 250 ml mėgstamo pieno
  • 100 ml vandens

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišau visus sausus ingredientus.
  • Pilu pieną ir vandenį. Užmaišau tešlą.
  • Kepimo indą gausiai ištepu sviestu arba iškloju kepimo popieriumi. Rinkausi keramikinį 22 x 15 cm indą. Dar tiktų pailga kekso/duonos forma.
  • Kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 45 min.
  • Kepaliuką iškart išimu iš kepimo indo ir ataušinu ant grotelių. Kai ataušta, valandai dedu į šaldiklį ar kelioms valandoms į šaldytuvą. Taip kepaliukas sutvirtėja ir būna lengviau pjaustyti.
  • Dideliu ir aštriu peiliu kepaliuką supjaustau kuo plonesnėmis reikelėmis.
  • Riekeles dedu į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepu 200 laipsnių temperatūroje (be vėjelio) apie 20 min. Antras kepimo laikas priklausys nuo reikelių storio. Kuo storesnės – tuo ilgiau reikėtų ir kepti.

Atsakymai į “KREKERIAI SU RIEŠUTAIS IR SĖKLOMIS”: 8

  1. Simona parašė:

    Labas, Amelija! O kaip manote, ar eitų tokius, tik gluten-free krekerius iškepti? Jei taip, kažin kokius miltus geriausia butų naudoti?
    Ačiū labai 🙂

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Labas, Simona. Aš manau, kad pavyktų. Gal lengviausias variantas būtų visus miltus pakeisti miltų be glitimo mišiniu, pavyzdžiui yra tokie SCHAR. Jų būna parduotuvėse ir net Barboroje, kiek žinau. Kitas variantas – bandyti pačiam atrasti kokių miltų ir kokiu santykiu naudoti. Bet kadangi nesu pati bandžiusi, būtų sunku kažką rekomenduoti. Turiu planuose sukurti ir beglitiminių krekerių receptą 🙂

  2. Raimonda parašė:

    4 stars
    Viska atlikau pagal recepta. bet man labai jauciasi kepimo milteliai 🙁 sekanti karta deciau junper puse maziaup

  3. Laura parašė:

    Ar butina deti ruginiu miltu jai ju neturiu?

  4. Simona parašė:

    5 stars
    Super tobuli krekeriukai!!! Visu labai pamėgti:). Kaip semkutes, neina padeti į šalį kol visis neužbaigti 🙈. Ačiū Amelija ne vien tik už šita nuostabu skanu receptuka bet ir visus kitus! Ne vienas jau yra isbandytas mano virtuvėje 😊.

Komentuoti: Raimonda Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos