PASTA SU ČESNAKINIU POMIDORŲ PADAŽU IR FETA (per 15 minučių)

2023-04-26

Kam neištinka diena ar vakaras, kai taip nėra jėgų arba laiko gaminimui, kad nors imk ir ašarą brauk, nes valgyti juk vistiek norisi ir reikia. Šitas makaronų patiekalas išgelbėtų tokią beviltiškumo akimirką, nes net ir baisiai tingint susikaupti 15-ai minučių virtuvėje nėra tragiškai sunki užduotis, ypač kai žinai, kad joms praėjus iškart galėsi sėsti prie stalo ir ragauti savo rankomis pagamintą sotų, komfortišką ir gardų patiekalą.

Padažui reikalingų produktų savo virtuvėje turiu beveik visada: konservuoti pomidorai, mano mylimos konservuotos sviestinės pupelės, česnakai, čili pipiras (be kurio tikrai galima apsieiti), makaronai ir feta. Tiesa, fetą lengvai pakeisite kitokiu mėgstamu sūriu arba net visai praleisite.

Gaminti pradedu nuo pasiruošimo: naudodama šakutę, peilį arba pirštus sutrupinu fetą nedideliais gabalėliais ir atidedu, nes jos prireiks pabaigoje. Tuomet užkaičiu puodą su vandeniu ir druska makaronams virti. Kol vanduo šyla, į smulkintuvo indą sudedu visus padažui skirtus ingredientus: supilu skardinę pupelių su visu jų skysčiu, skardinę pomidorų, beriu česnakų skilteles, čili, pilu aliejų, druską ir juoduosius pipirus. Gerai sumalu iki vientisos masės.

Padažui sumalti iki vientisos konsistencijos per keletą sekundžių naudoju savo ilgametį virtuvės gyventoją Bosch Vitaboost maisto trintuvą. Jis man ištikimai tarnauja jau berods 4 metus, nors yra nuolat be atvangos naudojamas. Tokio padažo sumalimas jam yra juoko verta užduotis. Esu garantuota, kad neliks nei vieno gabalėlio česnako, viskas bus sumalta iki vientisos šilkinės masės per kelias sekundes. Šis galingas trintuvas susistvarko ir su daug sunkesnėmis užduotimis, kaip riešutų sviesto gamyba, ledukų ar šaldytų vaisių ir daržovių malimas. Beje, labai patinka jo talpus 2 litrų indas.

Sumaltą padažą pilu į didesnį puodą ar troškintuvą ir kaitinu ant vidutinės kaitros vis pamaišydama. Tuo tarpu į jau užvirusį vandenį suberiu makaronus ir verdu iki al dente. Dažniausiai renkuosi virti maždaug 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Kol makaronai verda, padažas irgi sušyla savo puode.

Makaronus nukošdama dėl visa ko atskirame indelyje pasilieku šiek tiek jų virimo vandens. Nukoštus makaronus supilu į jau karštą padažą ir gerai išmaišau. Tada suberiu sutrupintą fetą (galima dalį jos pasilikti galutiniam dekoraciniam barstymui). Vėl išmaišau. Jei maišydama matau, kad norisi skystesnio padažo, konsistencijai koreguoti panaudoju minėtą makaronų virimo vandenį. Tačiau šiam patiekalui man to dažniausiai neprireikia. Štai ir viskas, laikas valgyti greituosius makaronus!

Spausdinti receptą
5 from 4 votes

PASTA SU ČESNAKINIU POMIDORŲ PADAŽU IR FETA (per 15 minučių)

Ingredientai

  • 500 g mėgstamos formos makaronų
  • 1 šaukštas druskos (makaronų virimui)
  • 200 g fetos sūrio

padažui:

  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (400 g)
  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 čili pipiras (nebūtina)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (tinka ir kitas mėgstamas aliejus)
  • 1 šaukštelis druskos
  • Juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Sutrupinu fetos sūrį į nedidelius trupinius naudodama šakutę, peilį arba pirštus. Atidedu, nes jo prireiks pabaigoje.
  • Į didelį puodą, kuriame virsiu makaronus, pripilu daugiau nei pusę jo tūrio vandens. Įdedu šaukštą druskos ir užkaičiu, kad užvirtų.
  • Kol vanduo užvirs, į smulkintuvo indą sudedu visus padažo ingredientus. Pupeles pilu nenusunktas, su visu skysčiu! Sumalu padažą iki vientisos masės.
  • Padažą supilu į troškintuvą ar kitą didelį puodą (kuriame vėliau tilps ir makaronai) ir kaitinu ant vidutinės kaitros vis pamaišydama.
  • Užvirus vandeniui, kuriame virsiu makaronus, supilu juos į puodą ir verdu iki al dente lygio. Paprastai renkuosi virti 2 minutėmis mažiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada ragauju ir jei makaronai beveik išvirę, bet dar vos jaučiamas kietumas viduje, virti jau gana.
  • Makaronus nukošdama dėl visa ko atskirame indelyje pasilieku šiek tiek jų virimo vandens. Nukoštus makaronus supilu į jau karštą padažą ir gerai išmaišau. Tada suberiu sutrupintą fetą (galima dalį jos pasilikti galutiniam dekoraciniam barstymui). Vėl išmaišau.
  • Jei atrodo, kad norisi skystesnio padažo, maišydama makaronus įpilu šiek tiek makaronų virimo vandens. Tačiau šiam patiekalui man to dažniausiai neprireikia. Valgome iškart!

Atsakymų į “PASTA SU ČESNAKINIU POMIDORŲ PADAŽU IR FETA (per 15 minučių)”: 15

  1. Aurelija parašė:

    Ar tinkamos tik sviestinės pupelės, ar ir betkokios kitos?

  2. Mantas parašė:

    Labai rūgštus patiekalas išėjo, man asmeniškai sunkiai valgomas. Panašu, jog labai svarbu kokie yra naudojami konservuoti pomidorai, nes matyt rūgštumas iš čia ir “atsirado” 🙂

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Hm, o gal netyčia naudojote marinuotus pomidorus, o ne konservuotus? Konservuoti pomidorai įprastai būna skardinėje ir jų sudėtyje nebūna acto (tik pomidorai ir jų sultys), o marinuoti pomidorai dažniausiai būna stiklainyje, marinuojami su actu ir išties būtų per rūgštūs šiam patiekalui. Iš savo patirties sakyčiau (esu ragavusi tikrai daug prekės ženklų konservuotų pomidorų), kad bemaž bet kurie parduotuvėje randami konservuoti pomidorai savo sultyse skardinėje turėtų tikti šiam patiekalui.

  3. Karolina parašė:

    5 stars
    Puikus receptas! Greitai ir nesudėtingai pasidaro, man, kaip makaronų fanatikei, tai labai patiko, skanumėlis! 🙂

  4. Ieva parašė:

    5 stars
    Labai džiaugiuosi šiuo receptu 🙂 lengvas, maistingas, o ir mano 2-iejų metų dukrytė su pasigardžiavimu valgo 😊

  5. Sandra parašė:

    O dieve, kaip paprasta ir SKANU!! Pranoko visus lūkesčius! Net neįsivaizdavau, kad gali būti taip skanu ir visai netrūkti mėsos! Ačiū! Puikus patiekalas.

  6. Karina parašė:

    5 stars
    Labai puikus receptas.Greitai pagaminamas ir svarbiausia, kad visa seima valgo su malonumu,nes vaikai labai isrankus,o sunus aplamai makaronu nemegejas, bet sis receptas patinka🙂

  7. Ruta parašė:

    5 stars
    Laban Aciu už ši receptą 👌☺️
    Super paprasta vertinga ir laaaaabai skanu, mano vyram labai patinka 😉

Komentuoti: Amelija Kuzmarskė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos