Labai mėgstu karštą pyragą! Šio pyrago super sąvybė ta, kad tešlą maišau tiesiai keptuvėje, kurioje pyragą ir kepu orkaitėje. Taip neįštepu net dubens tešlai ar puodelio, kuriame tirpinčiau sviestą. Viskas vyksta tiesiog keptuvėje. Esu praktiškai įsimylėjusi savo ketaus keptuves, kurias naudoju jau ne pirmus metus. Maniškės be jokių detalių, tad galiu dėti į orkaitę. O jei neturite keptuvės, kurią galite dėti į orkaitę, kepkite pyragą įprastai – mėgstamoje kepimo formoje. O persikus lengva keisti į kitus vaisius: slyvas, obuolius, nektarinus, uogas…
Pirmiausia gaminimo eiga, o receptą rasite įrašo pabaigoje. Gaminkim kartu 🙂
Keptuvėje ant silpnos kaitros ištirpinu sviestą ir palieku jį kiek atvėsti.
Kol sviestas aušta, persikus supjaustau riekelėmis išimdama kauliukus.
Į keptuvę pas sviestą mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinį cukrų, graikišką jogurtą ir druską.
Viską gerai išmaišau iki vientisos masės.
Dabar eilė miltams ir kepimo milteliams.
Šįkart išmaišau mentele ir stengiuosi nepermaišyti.
Būsimą pyragą karūnuoju persikų gabaliukais ir apibarstau cukrumi dėl traškios plutelės. Keptuvę šaunu į orkaitę ir laukiu ragavimo.
Kiek mažai pastangų, laiko ir net nereikia plauti indų! Prižadu dvigubą malonumą, jei ant karšto pyrago uždėsite vanilinių ledų ir valgysite tiesiai iš keptuvės. Fantastiškas ir greitas desertas 🙂
Sveiki, Amelija!
Noriu Jūsų paklausti, ar šiame recepte vietoje persikų tiktų obuoliai? 🙂
Manau, kad tikrai tiktų :). Pabandykite ir papasakokite 🙂
Puikiai tiko ir obuoliai! Receptas lengvai pagaminamas ir labai skanus 🙂 Ačiū!
O jėga, ačiū, kad parašėte :). Reikia ir man su obuoliais išmeginti 🙂
Kokio skermens keptuvėje kepėte? 🙂
Galvoju ar mano keptuvėje pyragas nebus “per aukštas”
Mano keptuvė 26 cm skersmens 🙂
Labai labai skanus 👌👌👌😊
kaip smagu, kad patiko :). ačiū, kad parašėte
Ačiū už receptą, labai labai skanus
Prašau! Kaip faina, kad išsikepėt 🙂
Ačiū už receptą, tobulas tinginio pyragas.
Nuostabu, labai faina, kad patiko 🙂 Ačiū