Ši itin greitai pagaminama abrikosinė vištiena man yra tobulas reikalas, kai užsimanau azijietiško maisto išsinešimui, bet noriu jį pagaminti namie. Netikėtas padažo ingredientas – abrikosų džemas, gardžiai apglazūruoja kiekvieną vištienos ir daržovės gabalėlį drauge su sojos padažu ir česnakais. O kepinti žemės riešutai prisijungia su savo smagia traškia tekstūra. Šalia – virti ryžiai ir galite jungti Netflix :). Beje, jei norite būti extra fancy, pridėkit šviežių daržovių salotų (iškart siūlau savo traiškytų agurkų ir morkų salotas) arba marinuotų daržovių.
Šią greitą ir gardžią vištieną gaminu iš gan paprastų ingredientų. Pirmiausia pakalbėkim apie vištieną. Renkuosi filė arba šlaunelių mėsą. Abu variantai puikiai tinka. Šįkart naudoju vištieną iš LIDL, kur vienintelėse parduotuvėse Lietuvoje galima rasti maisto su EUROFINS ženklinimu (tai viena iš didžiausių pasaulyje nepriklausomų laboratorijų, atliekanti kokybės tyrimus). Su EUROFINS ženklu pažymėtose pakuotėse maistas yra kokybiškas ir šviežias. O padažo žvaigždė – abrikosų džemas. Jį taip pat pirkau LIDL, MARIBEL prekės ženklo. Dar prireiks morkų ir paprikos, bet čia galima laisvai eksperimentuoti ir naudoti kitas turimas ar mėgstamas daržoves. Ir galiausiai – sojų padažas, žemės riešutai ir česnakai. Štai ir viskas, ko reikia. [reklama]
Gaminimo procesas nuo pradžių iki pabaigos išties greitas, tad jei noriu vištieną valgyti su ryžiais, pirmiausia užverdu ryžių puodą. O kol jie verda, spėju paruošti savo patiekalą. Pradedu nuo pjaustymo. Vištieną, papriką ir morkas supjaustau nelabai dideliais, kąsnio dydžio kubeliais.
Stipriai įkaitinu keptuvę, į ją pilu šiek tiek aliejaus ir suberiu vištieną. Ją kepu ant gan didelės kaitros apie 5 minutes kelissyk pamaišydama, kol gabėliai pradeda šiek tiek skrusti.
Dabar į keptuvę supilu pjaustytas morkas ir paprikas. Išmaišau.
Iškart, nieko nelaukusi, sudedu abrikosų džemą. Maišau, kol jis ištirpsta ir tolygiai pasiskirsto ant mėsos ir daržovių. Kaitrą primažinu iki vidutinės ir leidžiu keptuvės turiniui paburbuliuoti apie 5 min. Kepant kelis kartus pamaišau, kad saldus džemas neprisviltų.
Dabar į keptuvę supilu sojos padažą su traiškytais česnakais, actu, geru žiupsniu druskos ir juodaisiais pipirais (druska ir pipirai pagal skonį).
Išmaišau, o kai padažas užverda ir vėl leidžiu jam paburbuliuoti 3-8 min., vis pamaišydama, kol jis tampa mano norimo tirštumo (kuo ilgiau padažas virs, tuo tirštesnis taps).
Keptuvę nuimu nuo kaitros, patiekalą apibarstau žemės riešutais ir svogūnų laiškais (barstykite ir kepintais sezamais, jei turite). Patiekiu su virtais ryžiais.
Amelija, ačiū labai už receptą. Labai skanu 🙂
Prašau, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Pagaminus ir paragavus gal 10 kartų sakiau kaip tai tobulai skanu!
Ačiū!
Nuostabu, tikras džiaugsmas skaityti 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Labai skanu. Ačiū už paprasta ir skanu receptą.
Labai prašau ir ačiū už įvertinimą!
Labai skanus patiekalas. Aš darau su TOFU, pakepintu su krakmolu! Vegetarinis variantas 🙂
Puiki idėja! Ačiū, kad pasidalinote 🙂
Labai skanu! Bet man padažas niekaip nesutirštėja 🙁
Kitąkart bandyčiau didinti keptuvės kaitrą. Ir gerai apkepti vištieną, kad neliktų jos skysčio keptuvėje prieš dedant kitus ingredientus.