TRAIŠKYTI BURGERIAI

2024-05-28

Kaip namie išsikepti burgerių bandeles jau parodžiau, bet kas toliau? Mano mėgstamiausias burgerių kepimo metodas – traiškymas. Ne jokia čia naujiena, bet jei nesat bandę, tikiu, kad patiks. Bent man taip patinka, kad kitaip kepu retai. Taip burgerių kepsneliai iškepa itin greitai ir paprastai. Mėsos neprieskoniuoju prieš kepimą, tik suformuoju iš jos rutuliukus. Kepimo metu beriu šie tiek druskos ir pipirų, dedu mėgstamo sūrio ir gaunasi fantastiškai sultingas dvigubas mėsainis su sūriu.

Pasirinkus kokybišką mėsą, traiškyti kepsneliai nereikalauja prieskonių, apart druskos ir pipirų, o iškepa sultingi ir ploni bei nereikia gaišti jų formavimui. Renkuosi kokybišką Biovela smulkintą jautieną. Man LABAI patinka Biovela smulkintos mėsos kokybė – pastebėjau, kad kepant ją išsiskiria nedaug skysčio, ji tvirta, aiškios tekstūros (neprimena košės) ir puikaus skonio, tad perku itin dažnai. Iš vienos inovatyvios jautienos pakuotės (kuriai sunaudojama net 70% mažiau plastiko, nes nėra įprasto plastikinio indelio) pagaminu 3 dvigubus traiškytus cheeseburger’ius. 

Smulkintą mėsą padalinu į 6 vienodas dalis ir iš kievienos delnais suformuoju kamuoliuką.
Taip pat pasiruošiu visus norimus burgerių priedus, pavyzdžiui: pomidoro riekelės, salotų lapai, ploni svogūnų žiedai, padažas ar kt. Perpus perpjaunu bandeles ir jas paskrudinu tuo pačiu metu, kai kepu mėsą (jei telpa – toje pačioje keptuvėje, kur ir mėsa. Arba atskiroje, jei netelpa).

Stipriai įkaitinu didelę keptuvę storu dugnu ir dedu du mėsos kamuoliukus palikdama tarp jų atstumą. Imu nedidelį puodą, patepu jo dugną aliejumi ir tolygiai iš viršaus sutraiškau kiekvieną mėsos kamuoliuką, atsargiai lengvu sukamuoju judesiu atkeldama puodą, kad nesugadinčiau kepsnelio.

Kepsnelius kepu neilgai (kepimo laikas priklauso nuo asmenino pasirinkimo, nes jautieną burgeriams nebūtina iškepti iki galo), tuomet apverčiu, barstau druska, pipirais ir uždedu po riekelę sūrio. Kepu dar šiek tiek, kol sūris pasilydo ir uždėjusi vieną kepsnelį ant kito, traukiu juos iš keptuvės.

Ant paskrudintos bandelės tepu padažo, norima tvarka dėlioju daržoves ir mėsą sūriu. Valgau iškart!

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su BIOVELA, reklama

TRAIŠKYTI BURGERIAI

Mano mėgstamiausias burgerių kepimo metodas – traiškymas.Man taip patinka, kad kitaip kepu retai. Dar privalumas, kad pasirinkus kokybišką mėsą, traiškyti kepsneliai nereikalauja prieskonių, apart druskos ir pipirų, o iškepa sultingi ir ploni bei nereikia gaišti laiko jų formavimui.

Ingredientai

  • 450 g smulkintos jautienos (rinkausi Biovela)
  • druskos, pipirų
  • 6 riekelės mėgstamo sūrio (rinkausi čederį)
  • norimų priedų burgeriui: pomidoro, salotų, svogūnų, padažo
  • 3 burgerių bandelių (mano receptas – "kefyro bandelės burgeriams")

Gaminimo eiga

  • Smulkintą mėsą padalinu į 6 vienodas dalis ir iš kievienos delnais suformuoju kamuoliuką.
  • Pasiruošiu visus norimus burgerių priedus, pavyzdžiui: pomidoro riekelės, salotų lapai, ploni svogūnų žiedai, padažas ar kt. Perpus perpjaunu bandeles ir jas paskrudinu tuo pačiu metu, kai kepu mėsą (jei telpa – toje pačioje keptuvėje, kur ir mėsa. Arba atskiroje, jei netelpa)
  • Stipriai įkaitinu didelę keptuvę storu dugnu ir dedu du mėsos kamuoliukus palikdama tarp jų atstumą. Imu nedidelį puodą, patepu jo dugną aliejumi ir tolygiai iš viršaus sutraiškau kiekvieną mėsos kamuoliuką, atsargiai lengvu sukamuoju judesiu atkeldama puodą, kad nesugadinčiau kepsnelio.
  • Kepsnelius kepu neilgai (kepimo laikas priklauso nuo asmenino pasirinkimo, nes jautieną burgeriams nebūtina iškepti iki galo), tuomet apverčiu, barstau druska, pipirais ir uždedu po riekelę sūrio. Kepu dar šiek tiek, kol sūris pasilydo ir uždėjusi vieną kepsnelį ant kito, traukiu juos iš keptuvės.
  • Ant paskrudintos bandelės tepu padažo, norima tvarka dėlioju daržoves ir mėsą sūriu. Valgau iškart!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.