Jau seniai visi žinome, kad ant griliaus galima kepti ne tik šašlykus! Nors kartais aš jų labai užsimanau ir nors kartą per sezoną iškepu. Tačiau šįkart mano praėjusios vasaros mėgstamiausias grilio patiekalas: bulvytės su žolelėmis ir keptas sūris. Kai darže jau turime pirmųjų šviežių bulvių, toks kepimo būdas man yra vienas nuotabiausių. Jos tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras, jei kepsite kažką papildomo. Man taip skanu valgyti karštą bulvytę ant jos uždėjus šiek tiek išsilydžiusio sūrio. Beveik desertas!
Dauguma ingredientų yra iš daržo. Nusikasiau šviežių bulvyčių, prisiskyniau petražolių, rozmarinų ir laiškinių česnakų, česnakas irgi mano augintas. Jei daržo neturite, tikriausiai nereikia sakyti, kur tokių produktų ieškoti. Dar reikės druskos, kmynų, sviesto (rinkausi IKI) ir sūrio su baltuoju pelėsiu. Rinkausi prancūzišką sūrį Neufchâtel iš IKI. Jis panašus į Camembert, tačiau stipresnio, aštresnio skonio. Labai jį mėgstu ir ne tik kepti! [reklama]
Gaminimo procesas paprastas, ilgiau laiko užtrunka susiruošti ir užkurti grilių/laužą, kad turėčiau daug žarijų. Bulvytės kepa gan ilgai, todėl ir žarijų reikia daug. Gaminkim!
Švariai nuplaunu šviežias bulvytes. Jų neskutu.
Susmulkinu visus žalumynus, sumaišau juos dubenėlyje.
Susmulkinu peiliu arba naudodama česnakų traiškyklę sutraiškau česnakus.
Bulvytes sumaunu ant metalinių iešmų taip, kad tilptų į grilį ar šašlykinę.
Kiekvieną iešmą su bulvytėmis dedu ant ištiestos folijos. Šalia pridėlioju sviesto riekelių, gausiai beriu žolelių mišinio, smulkintų česnakų, kmynų ir nepagailiu druskos. Bulvytes suvynioju į foliją keliais sluoksniais. Svarbu suvynioti taip, kad kepant neišbėgtų sviestas ir prieskoniai.
Surį irgi įvynioju į dvigubą folijos sluoksnį, nes kepdamas jis išsilydys.
Kai žarijos ir bulvytės paruoštos, galima kepti.
Bulvytės kepa, priklausomai nuo jų dydžio ir žarijų kaitros, apie 30-40 min. Sūrį kepimui prijungiu tik pačioje pabaigoje, kai bulvytės jau beveik iškepusios, nes jam pakaks vos 5-10 min, kol išsilydys.
Iškepusias bulvytes iškart išvynioju iš folijos, sudedu į dubenį. Ant viršaus užpilu folijoje likusį sviestą su prieskoniais. Šalia patiekiu karštą išsilydžiusį sūrį.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su IKI prekybos tinklu [reklama].