“Blenderio” blynai

2022-09-14

Šie blynai mūsų šeimos virtuvėje egzistuoja jau kelerius metus. Tai itin greitas būdas iškepti purius, storus ir drėgnus blynus. Jie pavyksta kiekvienąkart ir nereikia nieko plakti ar maišyti, juk pagal pavadinimą jau aišku, kad tešlą gaminu maisto trintuve. Kažkada netyčia šiuos blynus sugalvojau pagerinti – kepdama į blyno centrą įdėjau šaukštelį Nutellos, tuomet jį užpyliau šaukšteliu tešlos ir blyną apverčiau. Rezultatas – visiškai fantastiški bananiniai avižiniai blynai su šokolado įdaru. Vėliau Nutellą pakeičiau juoduoju šokoladu sveikesnės alternatyvos dėlei. Nors vaikams labiau patinka blynai su įdaru, sau kepu be jo arba panaudoju riešutų sviestą, nes mėgstu mažiau saldžiai. Šiaip ar taip, abu variantai puikūs, o ir iškepti bus lengva. Gaminkim!

Gaminimo eiga itin greita ir paprasta. O ir daug šansų, kad visus tešlos ingredientus jau turite virtuvėje: avižiniai dribsniai, bananas, kiaušinis, mėgstamas pienas, kepimo milteliai, cinamonas, vanilinis cukrus, medus ar cukrus ir druska.

Visus tešlos ingredientus sudedu į maisto trintuvą, mūsų šeimos vadinamą “blenderiu”. Sumalu iki vientisos tirštos tešlos. Dažnai visa tai už mane padaro vaikai, nes TIEK lengva.

Keptuvę įkaitinu, nustačiusi vidutinę kaitrą. Tuomet į ją dedu riebalus – čia dažniausiai renkuosi kokosų aliejų. Pilu po šaukštą tešlos kiekvienam blynui, palikdama po tarpelį tarp jų, mat kepdami jie šiek tiek išsipūs. Jei naudoju šokoladą, į kiekvieno blyno centrą dedu po gabalėlį šokolado.

Dabar kiekvieną šokolado gabalėlį užkloju nedideliu šaukšteliu tešlos. Stengiuosi užkloti taip, kad neliktų nei kampelis šokolado išlindęs, mat taip jis kepdamas išbėga.

Kai pirmoji kepama pusė apskrunda, blynus apverčiu ir iškepu antrą pusę.

Iškeptus blynus valgome iškart, kol dar karšti. Patiekiu su mėgstamais priedais. Mūsų mėgstamiausi: graikiškas jogurtas, uogos ar uogienė, bananų gabalėliai, medus.

Spausdinti receptą
5 from 2 votes

“BLENDERIO” BLYNAI

Stori, drėgni ir purūs bananiniai avižiniai blynai, kurių tešlą gaminu maisto trintuve. Tešlai pagaminti pakanka 5 minučių, o viskas kas lieka – iškepti blynus. Mėgstu, nors ne kaskart, į šių blynų viduriuką patupdyti šokolado gabalėlį (dar puikiai tiks nedidelis šaukštelis Nutellos). Šokoladas kepant blynams ištirpsta ir tampa skaniu skystu įdaru.

Ingredientai

tešlai:

  • 1 didelis bananas (gerai prisirpęs ar net persirpęs)
  • 110 g avižinių dribsnių
  • 1 didelis kiaušinis
  • 110 g mėgstamo pieno
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis cukraus arba medaus
  • 1/2 šaukštelio druskos

kepimui:

  • pusė plytelės mėgstamo šokolado arba šokoladinio kremo, pvz.: Nutella (nebūtina)
  • mėgstamų riebalų blynų kepimui (renkuosi kokosų aliejų)

Gaminimo eiga

  • Visus ingredientus sudedu į maisto trintuvą ir sumalu tešlą iki vientisos masės.
  • Į įkaitintą keptuvę dedu šiek tiek riebalų ir pilu po šaukštą tešlos kiekvienam blynui.
  • Jei naudoju šokoladą: iškart poto, kai įpilu tešlą į keptuvę, į kiekvieno blyno centrą dedu po gabalėlį šokolado. Šokoladą užkloju nedideliu šaukšteliu tešlos, kad jis atsidurtų blyno centre.
  • Kai pirmoji kepama blynų pusė būna apskrudusi ir turi auksinius kraštelius, blynus apverčiu ir taip pat iškepu antrąją pusę.
  • Blynus patiekiu iškart, dar karštus su mėgstamais pagardais, pvz.: jogurtu, uogomis, bananų gabalėliais, medumi ar pan.

Atsakymai į ““Blenderio” blynai”: 3

  1. Marselis parašė:

    5 stars
    Smagus lengvai pagaminami. Mano dukra prašo juos kepti pakartotinai 🙂

  2. Donata parašė:

    5 stars
    “Mama, jie kaip sausainiain” – įvertino penkiametė (o kepiau be jokio šokolado ar nutellos). 🙂 Man labiausiai patiko gamybos procesas: jo greitis! Ir faina tekstūra blynų, nu žodž, fainučiai. Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.