Omletas yra puikus patiekalas ne tik pusryčiams. Gal net labiau mėgstu omletus pietums ar vakarienei. Tokį omletą pradėjau kepti po kelionių į Kiniją, kur mačiau, kaip į kiaušinio plakinį pile ne pieną, o įvairius vietinius padažus ir prieskonius. Soja, net šlakelis acto, skrudintų sezamų aliejus… Jei dar nesate bandę taip kepti, skonis turėtų nustebinti. Dar vienas privalumas – tokį omletą mėgsta visa mano šeima, net ir patys mažiausi!
Jokių įmantrių produktų neprireiks, nebent taip būtų galima pavadinti skrudintų sezamų aliejų. Aš jį labai mėgstu, nes jis yra galingas skonių užtaisas. Paprasčiausius virtus ryžius gali paversti pilnu patiekalu. Jo galima nuspirkti beveik visose didesnėse maisto prekių parduotuvėse. Ieškoti reikėtų tuose skyreliuose, kur sudėti produktai iš kitų pasaulio virtuvių: kiniški, japoniški, meksikietiški padažai ir produktai. Aliejus turi būti būtinai SKRUDINTŲ sezamų. Esu išbandžiusi ir neskrudintų, bet tokio skonio jis nesuteikia.
Pirmiausia į dubenį mušu kiaušinius, pilu soją, obuolių actą, sezamų aliejų, čili dribsnių (jei valgo vaikai, čili nenaudoju).
Plaku šluotele, kol kiaušiniai taip suputoja. Tai neužtruks ilgai ir nebus sunku.
Susmulkinu ryšulėlį svogūnų laiškų, kuriuos bersiu ant omleto. Bet jei neturite ar nemėgstate – šį žingsnį galite praleisti.
Į įkaitintą keptuvę pilu kiaušinių plakinį ir sumažinu kaitrą iki nedidelės.
Iškart ant omleto beriu svogūnų laiškus.
Dar beriu ir sezamų sėklų. Galima maišyti juoduosius ir šviesiuosius sezamus. Bet vėlgi – jie nėra būtini. Nors man patinka jų traškumas ir omleto tekstūros paįvairinimas.
Keptuvę uždengiu ir kepu apie 10-15 min. ant silpnos kaitros.
Tuo tarpu ruošiu salotas. Morkas sutarkuoju šiaudeliais.
Agurkus supjaustau arba sutarkuoju plonais griežinėliais.
Į dubenį sudedu visas daržoves: morkas, agurkus, svogūnų laiškus ir sezamo sėklų.
Mažame dubenėlyje sumaišau salotų padaželį iš sojos, medaus, česnakų, sezamų aliejaus, obuolių acto ir alyvuogių aliejaus.
Padažą pilu ant daržovių ir išmaišau. Tokios salotos yra LABAI viliojančios, pilnos įvairių skonių ir vertos dėmesio nebūtinai tik prie šio omleto. Jos puikiai tiktų ir kitų patiekalų garnyrui arba net kaip pagrindinis patiekalas, pridėjus keptos vištienos ar tofu gabaliukų, o gal tiesiog porą saujų kepintų žemės ar anakardžių riešutų.
Lengvas ir pilnas skonių patiekalas!
Labai skanu! Nors šį kartą neturėjome kepintų sezamų aliejaus, kitą kartą įsigysime ir kartosime. Ačiū.
Super, kaip smagu, kad patiko. O su sezamų aliejumi tikriausiai dar kartelį nustebsite skoniu 🙂
Tikrai daug skonių! Nusikėlėme į tikrą Aziją! Tik omletas iškilo kalnais, įtariu per didelė kaitra buvo 🤷♀️ Bet manau kartosime. Ačiū!
Smagu, kad patiko skonis! Na taip, jei labai staigiai kilo, gali būti, kad per karšta keptuvė buvo. Tikriausiai turėjo sukristi iškepus ir nuėmus dangtį.Bet nieko baisaus 🙂