MAKARONAI SU POMIDORŲ IR RIKOTOS PADAŽU

2021-05-26

Makaronai yra vienas produktų, kuriuos valgau visus metus. Jie gali būti ir comforting maistas, ir gaivus patiekalas (pavyzdžiui, makaronų salotos su daržovėmis), gali pamaitinti minią (kaip lazanija), gali būti labai greiti pietūs ar vakarienė… Labai universalus produktas, todėl ir LABAI mėgstu. Jau praėjo tie laikai, kai makaronus valgydavom tik pervirtus prie pieniškų dešrelių :)). Šis patiekalas yra paruošiamas itin greitai, bet pilnas skonių ir atnešantis man pasitenkinimą. Padažas kremiškas su salsva pomidorų rūgštele ir švelniu “karščiu” nuo čili. Man pataikė į dešimtuką!

Produktai neusnkiai pasiekiami bet kokioje maisto prekių parduotuvėje, o gal net dabar viską turėsite šaldytuve ar spintelėje? Šįkart rinkausi ekologiškus Bio Village konservuotus pomidorus iš IKI parduotuvės, itališką Santolino alyvuogių aliejų ir Barilla fettuccine makaronus. Mėgstu Barilla ne tik dėl kokybės, bet dar jie yra man lengviausiai randami makaronai tvaresnėje pakuotėje (kartotinė dėžutė su nedideliu skaidriu langeliu plastiko). Patinka ir Barilla viso grūdo makaronai “Integrale”. [reklama]

Pradėkime gaminti! Makaronų patiekalai dažniausiai reikalauja greičio ir organizuotumo virtuvėje. Juk niekas nenori pervirusių sulipusių makaronų ir per tiršto padažo. Todėl prieš gamindama pastą, susiruošiu visus ingredientus ir daiktus, kuriuos naudosiu. Žinau, kad makaronus reikės patiekti iškart, kai tik pagaminsiu, nes jie greitai ataušta.

Smulkiai supjaustau svogūnus, česnakus ir čili. Naudojau pusę pipiro. Visada prapjovusi paragauju, nes aštrumas pasitaiko labai skirtingas. Taigi pagal pomėgį ir turimo pipiro aštrumą. Čili pipirą galima keisti džiovintais čili dribsniais arba išvis praleisti, jei aštrumo nesinori.
Dar: pasiruošiu reikiamą kiekį rikotos, atsidarau pomidorų skardinę, į puodą (kuriame virsiu makaronus) pripilu vandens, išsitraukiu troškintuvą arba keptuvę, kurioje ruošiu padažą. Kai viskas paruošta, tada jungiu viryklę: puodui, kad jis užvirtų, kol ruošiu padažą ir keptuvei, kad įkaistų.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejų ir svogūnus. Kepinu kol jie tampa švelniai auksiniai. Tuomet suberiu česnakus ir čilį. Pakepinu dar porą minučių.

Supilu visą skardinę pomidorų. Jei naudojate nesmulkintus pomidorus, juos galite tiesiai keptuvėje susmulkinti žirklių pagalba. Padažą išmaišau ir leidžiu aktyviai burbuliuoti apie 10 min, kol sutirštės.

Kol padažas burbuliuoja, nesnaudžiu: pirmiausia į 40-50 laipsnių orkaitę įdedu lėkštes, kuriose patieksiu makaronus. Kadangi tai patiekalas, kuris greitai ataušta, mėgstu patiekti šiltose lėkštėse.

Ir žinoma, verdu makaronus: į verdantį vandenį pilu šaukštą druskos. Nebijokite, nebus per sūru! Makaronus verdu viena minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Jie pabaigs “virti”, kai bus maišomi su karštu padažu.

Kai makaronų virimo laikas jau eina į pabaigą, į atskirą indą įsipilu šiek tiek jų virimo vandens. Jį naudosiu reguliuoti padažo tirštumą.

Tuo metu kaip tik ir padažas jau sutirštėjo, taigi dedu į jį šaukštelį druskos (be kaupo) ir rikotos sūrį. Išmaišau. Bet padažas per tirštas…

Atėjo laikas pastos virimo vandeniui: pilu tiek, kad padažas būtų mano mėgstamo tirštumo. Supyliau apie 200 ml.

Į padažą sudedu nukoštus makaronus ir išmaišau. Jei reikia, pilu dar pastos virimo vandens. Makaronus patiekiu pašildytose lėkštėse su šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su IKI prekybos tinklu – REKLAMA

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

MAKARONAI SU POMIDORŲ IR RIKOTOS PADAŽU

Šis patiekalas yra paruošiamas itin greitai! Padažas kremiškas su salsva pomidorų rūgštele ir švelniu "karščiu" nuo čili. Pataiko tiesiai į dešimtuką!

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 0,5-1 čili pipiras (nebūtina arba galima keisti čili dribsniais)
  • 1 skardinė konservuotų kapotų pomidorų (400 g)
  • 130 g rikotos sūrio
  • 250 g makaronų (pvz.: fettuccine, ar kita mėgstama forma)
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • parmezano sūrio (patiekimui)

Gaminimo eiga

  • Pirmiausia pasiruošiu ingredientus: smulkiai supjaustau svogūną, česnakus ir čili (jei naudoju). Atsidarau pomidorų skardinę, pripilu puodą vandens (kuriame virsiu makaronus), pasiruošiu keptuvę ar troškintuvą padažui, atsisveriu rikotos sūrį.
  • Įjungiu kaitrą puodui su vandeniu, kad užvirtų, kol ruošiu padažą.
  • Į įkaitintą keptuvę ar troškintuvą pilu aliejų ir beriu svogūnus. Kepinu kol tampa vos auksiniai. Tada beriu česnakus ir čili, kepinu dar dvi minutes.
  • Į keptuvę pilu visą skardinę pomidorų ir leidžiu padažui burbuliuoti apie 10 min., kol sutirštės.
  • Tuo metu:
    į 40-50 laipsnių orkaitę įdedu lėkštes, kuriose patieksiu makaronus. Makaronai greit ataušta, todėl jiems mėgstu pašildyti lėkštes
    IR
    išverdu makaronus: į verdantį vandenį dedu šaukštą druskos ir verdu makaronus minute mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  • Kai makaronai išverda į atskirą indą įpilu jų virimo vandens. Jo prireiks padažo konsistencijai reguliuoti.
  • Į keptuvę su sutirštėjusiu padažu dedu šaukštelį (be kaupo) druskos ir rikotą. Išmaišau. Pilu pastos virimo vandens (taip reguliuoju tirštumą). Panaudojau apie 200 ml.
  • Į padažą sudedu makaronus ir išmašau. Jei trūksta, pilu dar pastos virimo vandens. Patiekiu su šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir parmezano sūriu.

Atsakymai į “MAKARONAI SU POMIDORŲ IR RIKOTOS PADAŽU”: 3

  1. Irma parašė:

    Labai labai skanu! Netgi mano išrankiajam vyrui patiko. O pasigamina tikrai greitai ir lengvai 🙂

  2. Ieva parašė:

    5 stars
    Nerealūs! Jau gaminami n-tąjį kartą ir neatsibosta :)) Jau tieeek Amelijos receptų išbandyta, nei vienas nenuvylė! Ačiū 🤗

Komentuoti: Amelija Kuzmarskė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos