Tikriausiai jau pastebėjote mano meilę makaronams! Šįkart makaronų salotos. Gaminu jas įvairiausias ir visais metų laikais. Tai “patogus” patiekalas, nes yra sotus, gali stovėti šaldytuve, tinkamas neštis dėžutėje (jei valgysi kelyje ar darbe), tinkamas ir piknikams ar grilio sezonui, kai norisi valgyti lauke. Šįkart salotos išraiškingo ir sodraus skonio: su laaaabai geru padažu, kurio pagrindas yra sūris su mėlynuoju pelėsiu. Jei jūs mėgstat mėlyno pelėsio sūrį, salotos turėtų patikti!
Esminis ingredientas – sūris. Jo skonis yra stiprus, todėl, kad viskas būtų sureguliuota, salotose atsiranda rūgštokos ir traškios granatų sėklos bei graikiški riešutai. Kad salotos turėtų didesnę dozę baltymų ir malonių kreminių kasnelių: avinžirniai. Ir žinoma, makaronai. Rinkausi pilno grūdo. Beje, padaže su sūriu gerai suderėjo Dijon garstyčios, citrinų sultys ir šiek tiek česnako. Visus šiuos produktus pirkau IKI! Dideli pagyrimai šiam pelėsiniam sūriui. Labai mėgstu! [reklama]
GAMINKIME!
Pelėsinį sūrį sutrupinu į nedidelius grumstelius.
Tuomet dubenėlyje, naudodama šakutę, sumaišau sūrį ir visus kitus padažo ingredientus. Ragauju, pridedu citrinos sulčių ar pipirų/druskos, jeigu reikalinga. Man patinka, kad padaže lieka sūrio grumsteliai, tačiau, jei norisi vientisos tekstūros, padažą galima sutrinti trintuvu.
Sausoje keptuvėje pakepinu riešutus. Labai rekomenduoju nepraleisti šio žingsnio. Pakepinti riešutai atsiskleižia stipresniu skoniu ir yra traškesni. To šioms salotoms ir reikia! Pakepintus ir atvėsusius riešutus dideliu peiliu šiek tiek pasmulkinu. Tik šiek tiek.
Išlukštenu granato sėklas. Nuotraukose atvaizdavau, kaip tai darau.
Verdu makaronus. Reikės pusės standartinio pakelio, tai yra 250 g nevirtų makaronų. Rinkausi pilno grūdo sraigtelius. Visada primenu (jums tai jau tikriausiai nusibodo), kad makaronų vandeniui reikia nepagailėti druskos! Beriu beveik visą šaukštą! Jei pamirštama druska verdant, sūresnis padažas niekaip nekompensuos bendro skonio.
Svarbu nepervirti. Laikytis nurodymų ant pakelio. Dažniausiai aš nusistatau taimer’į viena minute mažiau, nei nurodyta ant makaronų pakelio ir suskambėjus paragauju. Išvirusius salotų makaronus iškart nukošiu ir atvėsinu trumpu šaltu dušu. Svarbu, kad dušas nebūtų labai ilgas, nes taip prarandamas skonis.
Viskas! Liko visus ingredientus sumaišyti dideliame dubenyje ir ragauti.
Receptas perengtas bendradarbiaujant su IKI prekybos tinklu – REKLAMA
Žinau, kad patys nemėgstamiausi komentarai “ kuo pakeisti”, bet turiu paklausti kuo butų galima pakeisti pelėsini sūrį?:) salotos nuostabios 😻bet šeimoje tik aš viena galiu jas valgyti,o norėtųsi , kad visiems tiktu.. 🙂
haha :)). Na gerai, pagalvokime. Išties, tai pagrindinis ir esminis ingredientas tas pelėsinis sūris man čia atrodo, bet gaaaal būtų variantas jį pakeisti rikota arba kokiu nors kreminiu sūriu. Tada gautųsi toks švelnesnis variantas. Parašysit, jei išbandysite!
Vis pamirštu parašyti, kad išbandžiau su rikota. Man tobula! ❤️