MĖSOS VYNIOTINIS SU SŪRIO IR PESTO ĮDARU
2024-12-09
Šventinis kepsnys, kuriam nereikia laiko marinavimui, ilgam pasiruošimui ar įmantrioms procedūroms, bet jis atrodo ypatingai, nustebina skoniu, o pašauti į orkaitę užtrunku tik 20 minučių. Originali idėja ir greitas paruošimas dažnai yra geriausias pasirinkimas.
Pasirinkau smulkiną kiaulieną su jautiena, o vyniotinio kailinukus dėliojau iš šalto rūkymo šoninės juostelių. Jos smagiai apskrunda ir atneša šiek tiek traškios tekstūros vyniotiniui. Įdaras – pesto ir mano mėgstamiausias lietuviškas SENOJO DVARO sūris, brandintas 6 mėnesius ir turintis labai malonų, pikantišką skonį.
Dubenyje gerai iki vientisos masės sumaišau visus mėsos masei skirtus ingredientus (petražoles smulkiai supjaustau).
Mėsą dedu ant ištiesto kepimo popieriaus lakšto ir šiek tiek sudrėkinutais delnais suformuoju maždaug A4 popieriaus lapo dydžio tolygų stačiakampį.
Ant suformuoto stačiakampio užtepu pesto, palikdama poros cm dydžio neapteptus kraštelius.
Ant pesto sudedu sūrio griežinėlius, palikdama neuždengtą kelių centimetrų kraštelį ten, kur baigsiu vynioti vyniotinį.
Švelniai paspausdama suvynioju vyniotinį: imu už kepimo popieriaus kraštų ir suku ritinį, nuplėšdama popierių, kad viduje jo nebūtų.
Suvynioto vyniotinio kraštus stengiuose kuo geriau užspausti, kad kepimo metu neišbėgtų besilydantis sūris.
Atsargiai perkeliu vyniotinį į kepimo popieriumi ištiestą skardą ar kepimo indą.
Ant jo po vieną tiesiu šoninės juosteles, kad tiesiamos juostelės kraštelis šiek tiek uždengtų prieš tai patiestą juostelę. Juosteles gerai prispaudžiu, kad kepimo metu neužsiraitytų.
Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios su vėjeliu.
Skardą su vyniotiniu dedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.
Kepu 40-50 min. Iškepusį vyniotinį išimu iš orkaitės ir leidžiu bent 10 min. pailsėti prieš pjaustant ir patiekiant.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su PIENO ŽVAIGŽDĖS, reklama
MĖSOS VYNIOTINIS SU SŪRIO IR PESTO ĮDARU
Šventinis kepsnys, kuriam nereikia laiko marinavimui, ilgam pasiruošimui ar įmantrioms procedūroms, bet jis atrodo ypatingai, nustebina skoniu, o pašauti į orkaitę užtrunku tik 20 minučių. Originali idėja ir greitas paruošimas dažnai yra geriausias pasirinkimas.
mėsos masei:
- 750 g smulkintos jautienos ir kiaulienos
- 1 didelis kiaušinis
- 40 g maltų džiūvėsėlių
- ryšulėlis petražolių
- 1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio česnakų granulių
- juodųjų pipirų
įdarui:
- 3 šaukštai mėgstamo pesto
- 150 g Senojo Dvaro sūrio (1 pakuotė riekelėmis)
įvyniojimui:
- 100 g griežinėliais pjaustytos šalto rūkymo šoninės
mėsos masė:
Dubenyje gerai iki vientisos masės sumaišau visus mėsos masei skirtus ingredientus (petražoles smulkiai supjaustau).
Mėsą dedu ant ištiesto kepimo popieriaus lakšto ir šiek tiek sudrėkinutais delnais suformuoju maždaug A4 popieriaus lapo dydžio tolygų stačiakampį.
įdaras:
Ant suformuoto stačiakampio užtepu pesto, palikdama poros cm dydžio neapteptus kraštelius.
Ant pesto sudedu sūrio griežinėlius, palikdama neuždengtą kelių centimetrų kraštelį ten, kur baigsiu vynioti vyniotinį.
Švelniai paspausdama suvynioju vyniotinį: imu už kepimo popieriaus kraštų ir suku ritinį, nuplėšdama popierių, kad viduje jo nebūtų.
Suvynioto vyniotinio kraštus stengiuose kuo geriau užspausti, kad kepimo metu neišbėgtų besilydantis sūris.
įvyniojimas:
Atsargiai perkeliu vyniotinį į kepimo popieriumi ištiestą skardą ar kepimo indą.
Ant jo po vieną tiesiu šoninės juosteles, kad tiesiamos juostelės kraštelis šiek tiek uždengtų prieš tai patiestą juostelę. Juosteles gerai prispaudžiu, kad kepimo metu neužsiraitytų.
kepimas:
Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios su vėjeliu.
Skardą su vyniotiniu dedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.
Kepu 40-50 min. Iškepusį vyniotinį išimu iš orkaitės ir leidžiu bent 10 min. pailsėti prieš pjaustant ir patiekiant.